Balıkesir’in Edremit ilçesinde 4. Mysia Uluslararası Havacılık Festivali, 5-6 Eylül 2015’te Akçay Kordon ve Altınoluk Limanı'nda yapılacak. Körfez Sportif Havacılık Kulübü ve Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen festival, ilçenin semalarını renklendirecek. Çeşitli akrobasi gösterileri bugün Akçay, yarın saat 15.00’te de Altınoluk sahilinden seyredilebilecek.

İlki 2012 yılında düzenlenen festivale 20 bin, 2013 yılındakine 40 bin ve geçen senekine 100 bin kişi katılmıştı. Bu yılki hedef ise 200 bin kişiye ulaşmak. Körfez Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Fahrettin Tanınmış, yaptığı açıklamada, "Her sene mutat olarak yaptığımız Mysia Festivali, bu sene maalesef ülkemizin acılı günlerine denk geldi. Bugünlerde şehitlerimiz varken, içimiz kan ağlarken bu festivali eğlence olarak görmeyelim. Biz buradayız, millet birbirine kenetleniyor. Festival bir eğlence olmadığı gibi bu gösteriyi şehitlerimiz adına yaptığımızı anonsumuzda da belirteceğiz. Şehitlerimiz alnıaçık yatsınlar, Türk milleti arkalarındadır; bu mesajı vermeye çalışıyoruz, inancımız da budur. Buradaki festivalimiz iki gün sürecek. Cumartesi Akçay Kordon'da, pazar Altınoluk Limanı'nda saat 16.30'da başlayıp 20.00'ye kadar devam edecek. Sportif havacılıkla ilgili her türlü gösteri olacak. Festivalimiz, güzel bir şekilde başlayıp kazasız belasız devam edecektir." dedi.

Uluslararası havacık festivallerinin vazgeçilmez ismi Ali İsmet Öztürk ise şunları kaydetti: "Burada dördüncü defa yapılıyor ama ben üçüncü kez katılıyorum. Benim için çok büyük bir keyif. Şehit haberlerinin geldiği bu gibi zamanlarda birlik beraberlik içinde olmak lazım. Bildiğim kadarıyla teröristlerin amacı korku yaymaktır. Bizim tepkimiz, Türk insanının gücünü en güzel şekilde göstererek cevaplar vermeliyiz. Şanlı Hava Kuvvetlerimiz'in de gösteri unsurları var. Ben sivil pilotum. Hava Kuvvetlerimiz de yurtdışında çok güzel gösteriler yapıyor, çok güzel mesajlar veriyorlar tüm dünya insanlarına. Oralarda uçmak çok keyifli. Ben son üç beş senedir Türkiye’de yapılan yarış şovlarını tercih ediyorum, çünkü Türk insanın huzurunda uçmak çok büyük keyif veriyor. Burada daha fazla faydalı olduğuma inanıyorum." dedi.

İstanbul Havacılık Kulübü ve Körfez Havacılık Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Erol da, "Pazar günü Kocaseyit Havaalanı'nda 50’ye yakın başarılı körfez çocuğunu ben uçuracağım burada. Onun için de mutluyum. Böyle üzüntülü olduğumuz günlerde Türk milletinin yanındayız. Bize destek verenlere de teşekkür ediyorum." dedi. Öztürk ayrıca özel akrobasi uçağıyla bir gösteri uçuşu yaptı.