Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 2011 yılında iş makineleriyle yıkılan eski ilkokul yerine inşa edilen okul binası 4 yıldır tamamlanamadı. Okulun tamamlanamaması öğrencileri mağdur etti. Orduzu Şanlıkaya Mahallesi'nin çocukları, en yakını 3 kilometre uzaklıkta olan farklı okullarda eğitim görmek zorunda kaldı. 4 yıl önce ‘Sonraki eğitim sezonuna kadar yenisi yapılacak’ denilmesine karşın inşaatın bitirilememesi velilerin tepkisini çekti.

Orduzu Şanlıkaya Mahallesi sakinlerinden Ahmet Öğüt, okulun 4 yıldır inşaat halinde olduğunu belirtti. İnşaatın tamamlanmaması nedeniyle çocuklarının sıkıntılar yaşadığını anlatan Öğüt, şöyle devam etti: "Burada eski okul binası vardı, o yıkıldı. Onun yerine bu okul inşaatına başlandı. Dediler ki karne dağıtılırken ‘Diğer eğitim sezonunun başına kadar bu okul yapılmış olacak ve açılacak.’ 4 yıldır okul tamamlanamadı. Çocuklarımız mağdur oluyor. Ekonomi zayıf mı? Ondan mı bu okul yapılmıyor? Paramız yok deseler okulu biz yaptırırız. 4 yılda bir vatandaşın yaptığı bir bina olsa bu bina biterdi."

Çocuklarının okullarının değişmesi nedeniyle başarı düzeylerinin düştüğünü öne süren Öğüt, "Çocuklarım adaptasyon sorunu yaşıyor. Her gün 3 kilometrelik okul yolunu gidip geliyorlar. Başarı düzeyleri düştü. Benim çocuğum başarı belgesi alırdı önceden şimdi alamıyor. Eğitim sezonu başlarken servis sorunu da yaşandı. Yaklaşık 1 ay servis verilmedi. Önce biz kendi imkanlarımızla çocukları okula bıraktık. Daha sonra servis gönderildi. Mahallede olmadıkları için çocuklar öğle yemeklerini de okulda yemek zorunda kalıyorlar."

Ekrem Perihan isimli veli ise 2011’de karne töreni yapılırken eski okulun yıkıldığını, 4 yıldır tamamlanamadığını ifade etti. Son 3 aydır yeni çalışma yapılmaya başlandığını söyleyen Perihan, "Mahallelinin hepsi şikayetçi. Burada 100’e yakın öğrenci var. Hepsi uzaktaki farklı okullara gitmek zorunda kalıyor. Mağdur oluyoruz. Yetkililere falan bu şikayetlerimizi ilettik ama olmadı. Bu yıl ilk dönemine okulun yetişeceği belirtildi. Ancak yine bitmedi. İkinci döneme şu an göründüğü kadarıyla zaten yetişmez. İnşallah gelecek yıl eğitim sezonuna yetişir diye temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.