Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyüklükteki Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde, 40 dereceyi bulan sıcaktan bunalan hayvanlar, dondurulmuş meyve ve et kokteylleri ile serinliyor.

Sıcaklıkların 40 dereceyi bulduğu Gaziantep’te, sıcaktan bunalan hayvanlar, özel havuzlarda ve bakıcılarının hortumlarla tuttuğu su ile serinlemeye çalışıyor. Ayrıca aslan, kaplan ve ayılara meyve ve et kokteyller yediriyor. 300 tane türün, 7 bin tane hayvanın bulunduğu Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde, hayvanlar için yazlık ve kışlık barınaklar dizayn ettiklerini dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dire Başkanı Celal Özsöyler, sıcaktan bunalan hayvanlar için de gerekli adımları attıklarını dile getirdi. Özsöyler, “Etcil hayvanlara buzlar halinde et kokteylleri veriyoruz. Buzlarla serinlerken aynı zamanda etleri de yiyorlar. Ayılara da meyve kokteyli veriyoruz. Meyve kokteylinin içerisinde özel üzümler, elmalar, karpuzlar, kavunlar bulunuyor. Hava sıcaklığının 40 dereceleri bulduğu Gaziantep’te, hayvanların serinleyebilmeleri için de özel havuzlarımız bulunmaktadır. Havuza girmelerinde sıkıntı olan hayvanları da hortumlarla serinletiyoruz. Deve ve devekuşlarını öğle vakitlerinde su tutarak serinletiyoruz.” dedi.

Hayvanat bahçesini 2014 yılında yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin ziyaret ettiğinin bilgisini veren Özsöyler, 2015 yılında ise 3 milyon kişiyi hedeflediklerini açıkladı. 27 tür ve 257 hayvanın bulunduğu Safari Park’a vatandaşlar tarafından yoğun ilgi olduğunu dile getiren Özsöyler, “Burası yaklaşık 250 dönüm üzerine dizayn edilmiş bir Safari Park’tır. Ziyaretçileri özel bir otobüslere alarak, yarım saat gezdiriyoruz. Safari Park’ı 1,5 ay içerisinde 357 bin kişi ziyaret etti.” diye konuştu.

Öte yandan, Safari Park’ta bulunan kaplumbağa ise ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Hayvan bakıcısı Salih’in peşinde ayrılmayan kaplumbağa, yemeğini yedikten sonra gölgeye çekiliyor.