Sosyal medya üzerinde buluşan ve organize olan Osmaniye Lisesi'nin 1973 mezunu 90 öğrenci, dönemin müdür ve 12 öğretmeni bir araya gelerek 42 yıl geriye giderek lise yıllarını andı.

42 yıl önceki arkadaşlarını sosyal medya üzerinden bulduklarını söyleyen Osmaniye Lisesi'nin 1973 mezunu ve emekli lise müdürü Mehmet Delier, "Ulaşabildiğimiz 90 dönem arkadaşımız ve 12 öğretmenimiz ve lise müdürümüz Selehattin Doğan hocamızı yenide görmekten çok mutluyuz. 42 yıl önceye giderek anılarımız yaşayacağız. Bu gün buraya Türkiye'nin 4 bir yanından ve yurt dışından bizleri kırmayarak gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."dedi
Arkadaşlarına sakın seneye ölmeyin diye tembih ettiğini söyleyen Osmaniye Lisesinin 1973 mezunu ve emekli bankacı Güvel Kılınç,"Buluşmaya İstanbul' dan katılıyorum. 42 yıl önceki arkadaşlarımızı görmek eski günleri anmak için bir araya geldik. Bundan sonra Osmaniye Lisesi 1973 Mezunlarının buluşmasını geleneksel hale gtirme kararı aldık bundan sonra her yıl bir araya geleceğiz." dedi.

İlk müdürlüğünü Osmaniye Lisesi'nde başlayan ve 3 yıl içerisinde üniversite sınavlarında Türkiye'de 16. sıraya getiren dönemin okul müdürü Selehattin Doğan, "Bena Çukurovayı ve Osmaniye'yi sevdiren öğrencilerimle birlikte olmak beni son derece mutlu etmiştir. Onların geleceği adına o zaman kimine kızmışımdır belkide kimini dövmüş olabilirim ama bende ve öğrencilerimde kalıcı bir kırgınlık ve kuskunluk olmamıştır. O zaman öğrencilere dövmek bazen gerekebiliyordu ama bu gün dövmeye karşıyım. Öğrencilerimin bu gün bir yerlerde bir şeyler yapması beni son derece mutlu ediyor." diyerek öğrencilerini bir arada görmenin mutlu gururunu yaşadığını dile getirdi.
90 lise arkadaşı daha sonra eski günleri hatırlayarak kah üzüldüler kah sevindiler bir sonraki yıl biraya gelmeye sözleşerek buluşmayı bitirdiler.