43. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali son gün yapılan çeşitli yarışmalar ve etkinliklerle sona erdi. Festivalin son gününde yapılan Off-road yarışları öne çıkarken, çay toplama, fındık ayıklama, hamsili ekmek yapma, Laz böreği yapma, aykırı hızarla odun kesme, dibekte mısır ayıklama, dik hızarla tahta biçme, halat çekme ve çeşitli sportif yarışmalar gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Şeref Aydın, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, ilçe protokolü ve vatandaşların katıldığı festivalde off-road tutkunu yarışmacılar kıyasıya yarışarak hünerlerini sergiledi. Yarışlara Azerbaycan ve Gürcistan'dan da yarışmacılar katıldı. Heyecan içinde geçen yarışların ardından dereceye giren yarışmacılara kupaları ve katılım belgeleri verildi.

Daha sonra Çaykur Çay Toplama Yarışması düzenlendi. Yarışmacılar en kısa zamanda en çok çayı toplamak için kıyasıya yarışırken, izleyenler de bir o kadar eğlendi. Arhavi limanında yapılan yüzme yarışları, sahil dolgu alanında atletizim yarışları ve yine sahil dolgu alanında geleneksel bir eğlence aracı olan tahta araba ile ralli yarışları düzenlendi. Vatandaşların ilgiyle takip ettikleri tahta araba yarışı eğlenceli anlara sahne oldu. Son olarak düzenlenen Tenis turnuvası finalinin ardından ödül töreni yapıldı.

Festivalle ilgili konuşma yapan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, bu yılki festivalde yer alan, ulusal ve uluslararası katılımcılara, vatandaşlara ve festivale katkı sağlayan kurum, kuruluş ve emeği geçenlere teşekkür etti.