Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK), gençleri bilime teşvik etmek amacı ile düzenlediği TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Denizli Özel Servergazi Liseleri’nden 11 proje kabul edildi. Yarışmanın Konya bölgesi finaline, projeyi yapan 22 öğrenci davet edildi.

Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih alanlarında hazırlanan binin üzerinde projenin finalist olabilmek için verdiği mücadelenin ardından öğretim üyelerinden oluşan jüri, sadece 100 adet projeYİ sergilenmeye layık gördü. Özel Servergazi Liseleri öğrencilerinin ürettikleri 32 proje içerisinden 11 proje finalist olarak en fazla proje hazırlayan ve en fazla davet edilen okul oldu.

Okulun proje Koordinatörü Güngör Canbulat, "TÜBİTAK gibi ülkemizin en saygın bilimsel otoritesi olan bir kurumun düzenlediği proje yarışmalarında okulumuzun kazandığı başarının haklı gururunu yaşıyoruz. Jüri değerlendirmesi için gönderilen 32 projemizden 11'i finallere kalmayı başardı." dedi.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın da okul olarak sene başı hedeflerinin arasına TÜBİTAK proje çalışmalarını da koyDuklarını belirtti. Yalçın, "Geçen sene Türkiye finallerinden ödüllerle dönmüştük. Bu sene de finallere gidip, ödül alacağımızı umuyorum. Proje hazırlamanın öğrencilerin sorun yerine çözüm üretme kültürüne olumlu katkılarını biliyor ve bu yönde ciddi gayretler gösteriyoruz. Umarım finallerde de başarılı olup ilimizi Türkiye genelinde temsil edebiliriz. Bu başarıda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tekrar kutluyorum." şeklinde konuştu. Bu başarının tesadüf olmadığını belirten Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yalçın, "Dört yıldır düzenlediğimiz proje okulu, meyvelerini veriyor. Bundan sonra da başarılarımız artarak devam edecektir." diye konuştu.