Türkiye’nin önde gelen yardım kuruluşlarından Kimse Yok Mu derneği, Filistinli 25 engelliye akülü araba hediye etti. Türkiye’den hayırsever insanların destekleriyle satın alınan akülü arabalar; aralarında yaşlı, yetim, öğrenci, çocuk ve yaşlıların bulunduğu 25 engelliye törenle dağıtıldı.

Arabaların teslim töreninde konuşan Filistin’in El Halil şehri valisi Kamel Hemeid Al, yapılan yardımı hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti. “Bu topraklarda mağdur ve yardıma ihtiyaç duyan insanların yanında olan Kimse Yok Mu’ya şükranlarımı sunuyorum. Afet olduğunda arama- kurtarma ekibiyle yanımızdaydınız. Barınma konusunda da bizlere destek verdiniz. İnsanlara kalacak yer bulduktan sonra, onlara eşya vermek için mücadele ettiniz. Şimdi ise, hayatlarını başka insanlara bağlı olarak sürdürmeye çalışan 25 engelli kardeşimizin ve ailesinin yanındasınız. Mukaddes topraklarda bulunan Filistin halkına her türlü desteğini esirgemeyen Türk insanına, Kimse Yok Mu derneğine sonsuz teşekkür ediyorum.’’ dedi.

FİLİSTİN HALKININ YARALARINI SARMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kimse Yok Mu Derneği Filistin Temsilcisi Harun Tokak ise, törende yaptığı konuşmada Filistin halkının yaralarını bundan sonra da sarmaya devam edeceklerini dile getirdi. "Türkiye insanı siz Filistinlileri gerçekten çok seviyor. Filistinli kardeşlerimizin ‘kimse yok mu’ diye yükselen seslerine biz varız, sizlerle beraberiz demek için buradayız.” ifadesini kullandı.


Ailesinin yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Suhair Jubeh, aldığı akülü arabanın sevincini şu sözlerle dile getirdi. ''Ailemle birlikte yaşıyorum, onların yardımı olmadan hiçbir işimi yapamıyordum. Okula giderken, gelirken mutlaka birilerinin yardım etmesi gerekiyordu. Bundan sonra tek başıma okuluma gidip gelebileceğim için çok mutluyum. Bu günleri görebileceğimi hiç düşünmemiştim. Allah’a şükürler olsun ki bana, hayata tek başıma tutunma günlerini gösterdi. Yanımda olan, bana yardım elini uzatan insanlara şükranlarımı iletiyorum. Kimse Yok Mu ailesine, çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. ’’

3’Ü ENGELLİ 10 ÇOCUK ANNESİNİN SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Akülü araba alan 3'ü engelli 10 çocuk annesi İasmer İrziegt isimli kadının, sevinç göz yaşları herkesi duygulandırdı. İrziegt "Biri erkek, ikisi kız 3 çocuğum engelli. Toplam 10 çocuk annesiyim. Hayatım onları okula götürüp- getirmek, dışarı çıkartıp gezdirmek ve ihtiyaçlarını gidermekle geçiyor. Türkiye’den gelen kardeşlerimiz yardımımıza koştu. Engelli çocuğuma akülü araba verdiler. Onlara ne kadar çok dua etsem, ne kadar çok teşekkür etsem azdır. Kimse Yok Mu ailesine, kardeşlerime şükranlarımı iletiyorum’’ dedi.

10 kardeşli ailenin engelli çocuğu olan 22 yaşındaki Faisal Irziegt, akülü araba ile işlerini daha rahat yapabileceğini söyledi. Doğuştan engelli olan Irziegt’ın, ''Biz on kardeşiz, benimle birlikte 3 kardeşim engelli. Ben liseyi abilerimin ve ailemin yardımıyla okumaya çalıştım. Onların yardımı olmadan eğitimimi sürdürmem çok zordu. Kendi başıma gidip gelemiyordum, benim için bundan sonra yaşam daha güzel olacak’’ diye konuştu.

KİMSE YOK MU 2006’DAN BERİ FİLİSTİN’İN YANINDA

Kimse Yok Mu, insan kaynaklı afetler ve doğal afetler sonrasında, 2006 yılından bu yana Filistin’de insani yardım ve sürdürülebilir kalkınma faaliyetleri yürütmektedir. Kimse Yok Mu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı olarak çalışan Filistin yardımlarını düzenleme komitesi ve Filistin Kızılay’ı ile işbirliğinde bölgedeki yardımlarını sürdürüyor."

KİMSE YOK MU’NUN FİLİSTİN’E YARDIMI 12 MİLYON TL’Yİ BULDU

Kimse Yok Mu’nun Filistin’e 2006 yılından bugüne kadar toplamda 12 milyon TL tutarında destek sağladığı öğrenildi. Yardımların dörtte üçünü gıda olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıran dernek, 2013’te Filistin Temsilciliği’ni açtı.
Gazze Barış Derneği Başkanı Dr. Naser Elsadi, “Kimse Yok Mu, Gazze’ye en çok yardım getiren dernektir. Dernek savaş zamanında yarım milyon insana yardım ulaştırdı’’ şeklinde açıklamada bulundu.