Erzurum'da 482 yıldan bu yana aralıksız devam eden binbir hatim duası, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın okuduğu dua ile gerçekleştirildi.

Erzurum'da 16 Aralık'ta başlayan ve cuma namazı vaktine kadar devam eden 'binbir hatim' kapsamında, Erzurum başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından okunan 28 bin 477 hatim ile 272 tefsirin duası yapıldı. Ulu Cami'de cuma namazı öncesi düzenlenen dua törenin yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

'BİNBİR HATİMLER ERZURUM'UN CİHADI'

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, binbir hatimlerin Erzurum'un cihadı olduğunu söyledi. Ulu Cami'de yer kalmaması üzerine vatandaşlar çevredeki camilere akın etti. Cihadın, savaş olarak anlaşılmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Cihat kelle almak değildir. Cihat Kur'an-ı Kerimle insanlar arasındaki engeli kaldırmaktır. Erzurum'da 482 yıldır bu cihat yaşanıyor. Bu güzel geleneği cihadı yaşatanlardan Allah razı olsun. Bu güzel geleneğin diğer illere yayılmasını ve ebediyyen devam etmesini Allah'tan temenni ediyorum. Şehirlerin ruhu olduğunu söylenir. Erzurum'un ruhu da binbir hatimlerdir." dedi.

'İSLAM SEVGİ DİNİDİR, '

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar da dua öncesinde kürsüden cemaate hitap etti. Çınar, İslam'ın sevgi, barış ve kardeşlik dini olduğunu ifade etti. Son zamanlarda dünyada yaşanan ve İslamiyete mal edilmek istenen terör olaylarından kimsenin umutsuzluğa kapılmamasını isteyen Müftü, "Huzur İslamda, huzur Kur'an da, huzur camide. Dünyada son günlerde yaşananlar Müslümanları yes'e sürüklememeli. İslam muhabbet, aşk, sevgi dinidir. Bir kaç kişinin yaptığı yanlış İslamiyete ve Müslümanlara mal edilmemeli." diye konuştu.

Öte yandan, binbir hatim duasına ilginin fazla olmasından dolayı yarın da (Cumartesi) Ulucami'de öğle namazı öncesinde kadınlar için dua programı gerçekleştirilecek.