Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, maaşını döner sermaye bütçesinden alan 4/B statüsündeki sağlık çalışanlarının bugün maaş ve ücretlerini aldıkları bankalara gittiklerinde hesaplarına ücretlerinin yatırılmadığını gördüklerini söyledi. Kararman, "4/B statüsündeki sağlık çalışanları sabit ek ödeme ve dönerlerini hesaplarında göremediler. Bütün otomatik ödeme talimatları ve kredi kartı taksitleri de dâhil rutin ödemelerini yapamadılar." dedi.

Kararman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın öve öve bitiremediği sağlıkta dönüşümün geldiği noktanın çalışanlara her gün ilkleri yaşattığını kaydetti. "15 Ocak 2015 tüm kamu çalışanlarının ücret ve maaşlarını aldıkları gün." diyen Başkan Kararman, ancak ücretini genel bütçeden değil de döner sermaye bütçesinden alan 4/B statüsündeki sağlık çalışanlarının bugün maaş ve ücretlerini aldıkları bankalara gittiklerinde hesaplarına ücretlerinin yatırılmadığını gördüklerini belirtti. Kararman, "4/B statüsündeki sağlık çalışanları sabit ek ödeme ve dönerlerini hesaplarında göremediler. Bütün otomatik ödeme talimatları ve kredi kartı taksitleri de dâhil rutin ödemelerini yapamadılar. Ödeme gecikmelerinden dolayı da muhtemeldir ki birçok arkadaşımız gecikme zammı ödemek zorunda kalarak mağdur olacaklardır." ifadesini kullandı. Kararman, işçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığının ödenmesi gerektiğini söyleyen bir Peygamber’in ümmeti olarak, bu aksaklığın müsebbiplerini Allah’a havale ettiklerini ve kamuoyuna şikayet ettiklerini dile getirdi.

Bugün yaşanan sorunun kaynağının Sağlık Bakanlığı olduğunu vurgulayan Kararman, "15 Ocak günü memurların maaş alacakları gün olmasına rağmen, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı tarafından Döner Sermaye Bütçesinden maaş alan arkadaşların maaş ödemeleri illerdeki Genel Sekreterliklere gönderilmemiştir. Bu sebeple sorunun kaynağı ve sorumlusu Bakanlık yetkilileridir." şeklinde konuştu. Bakanlık yetkililerine ve sağlık yöneticilerine çağrıda bulunan Kararman, şu ifadeleri kullandı: "Döner Sermaye Bütçesinden maaş alan sağlık çalışanlarını mağdur etmeyin. Bugünden tezi yok, bu arkadaşların maaş ve sabit ödemelerini bir an önce ödeyiniz. Çalışan insanları mağdur etmeyin. Çalışma şevklerini kırmayın."