Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 5 bin çam fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanında yapılan çam fidanı dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Erzincan'da halka yüzlerce çam fidanı dağıtıldı. Ücretsiz çam fidanı dağıtıldığını öğrenenler, fidan dağıtımı yapan aracın etrafına toplandı. Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda dağıtılan 5 bin adet çam fidanı, 10 dakika içerisinde tükendi. Vatandaşlar çam fidanlarından alabilmek için birbirleri ile yarıştı. Çam fidanı almayı başaranlar, poşetlere koydukları fidanları evlerine götürmenin mutluluğunu yaşadı.

Erzincan Orman İşletme Müdürü Halil Yazıcı, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nün sevindirici olduğunu söyledi. Yazıcı, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü Türkiye'de 1975 yılından beri değişik etkinlikler ile kutlanmakta. 21 Mart, ülkemizin bulunduğu Kuzey yarım kürede ilkbaharın başlangıç günüdür. Orman ve ağaç sevgisi bilincinin halkımızda uyandırılması için hafta boyunca etkinlikler düzenlenmektedir. Halkımızın ihtiyacını karşılamak amacıyla da Orman İşletme Müdürlüğü olarak 5 bin adet sarı çam fidanını halkımıza ücretsiz dağıttık. İlginin yoğunluğunu görünce bunun tekrarlanmasını düşündük. Cuma günü burada 5 bin adet fidan dağıtımı daha yapacağız. Üzerlerinde kullanma talimatı yazılı. Bunların bilinçli dikimlerini ve bakımlarını yaparak herkesin dikili birer ağacı olmasını sağlayacağız." dedi.