Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 8 Mart Pazar günü saat 13.00’de Kent Meydanı’nda buluşacak olan kadınlar şiddete hayır diyecek. 5 bin kişilik bir koronun oluşması beklenen etkinlikte kaşıklarla ritim tutulup şiddetin her türlüsüne hayır denecek.

Kadınlar Korosu, sözü ve bestesi Hilâl Nesin’e ait olan 'Birlikte Gülelim' şarkısına yemek kaşıklarıyla ritim tutarak kadına yönelik ve her türlü şiddete gülerek karşılık verecek. Muratpaşa Soğuksu Mahallesi’nde çalışmalarını başlatan proje koordinatörü ve koro eğitmeni Hilâl Nesin, Bayındır Parkı’nda açık havada ilk dersleri başlattı. Çalışmalar; Aydın Kanza Kültür Merkezi, Değirmenönü Kültür Merkezi, Yaşlıevi, Bayındır Emekli Kahvesi ve Dutlubahçe’de sürdürüldü. 5 bin kişinin katılması planlanan koroyu oluşturmak için muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri ve hemşehri dernekleriyle iş birliğine gidildi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; kadına yönelik şiddete karşı, kitlesel tavır koymak ve toplumsal bilinç oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Tüm kadınlarımızı bu koroya katılmaya çağırıyorum. Şiddete karşı kitlesel nitelikte bir tavır sergileyelim. Kadınlarımız, kaşıklarla ritim tutup şarkı söyleyerek kadına yönelik şiddet başta olmak üzere şiddetin her türlüsüne hayır diyecek. Sevgi, barış ve kardeşlik çağrısı yapacak." dedi.

Kadın korosuna katılmak ve çalışma ilgili olarak bilgi almak isteyenler, Muratpaşa Belediyesi Turunç Masa ve 444 80 07 numaralı Turunç Masa Çağrı Merkezi’ne müracaat edebilecek.