Bursa'da, 5 ayrı gazi derneği başkanı ortak açıklama yaparak terör olaylarını kınadı, ülkede kardeş kavgası çıkartılamayacağını dile getirdi.

Atatürk Heykeli önünde toplanan gazilere, kadınlar da Türk bayrakları açarak destek verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Harp Malulü Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Metin Şenol, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer Uyar, Emşav Bursa İl Derneği Başkanı Bayazıt Tuna, TUSED Bursa Başkanı Kadir Arslan adına açıklamayı TEMAD Bursa Başkanı Şinasi Doğaç okudu.

Ülkede yaşanan olaylardan ve şehit haberlerinden duydukları üzüntüyü dile getiren Doğaç, şunları söyledi: "Terör örgütü ülkenin vatandaşları arasında tarihten gelen köklü kardeşlik duygularını yok etmeyi başaramayacak ve asla hedefine ulaşamayacaktır. Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen bütün şer odakları şunu bilmelidir ki yüzyıllardır var olan Türk milleti bundan sonra da bu topraklarda var olacak, bir olacak, bütün olacaktır. Bin yıldır aynı toprakları batısından doğusuna birlikte savunmuş yurt yapmış et ve tırnak olmuş, kanımız kanımıza karışmış insanların bir arada huzur içinde kardeşlik içinde yaşamalarına fırsat vermeyenleri çok iyi tanımalıyız."