Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'nın desteği ile Kazakistan Gazeteciler Birliği 'Yabancı Basın Gözü ile Kazakistan' adlı makale yarışması düzenledi.

Güney ve Kuzey Amerika, Avrupa, BDT, Afrika, Orta ve Yakın Doğu, Asya, Avustralya ve Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere 5 kıtayı kapsayan yarışmaya katılmak için Kazakistan dışındaki bir basın organında yayınlanmış bir makalenin '[email protected].' adresine gönderilmesi gerekiyor.

Rusça veya İngilizce tercümesi ile birlikte gönderilmesi istenen makalenin bin 500 kelimeyi aşmamak kaydı ile 1 Ocak-30 Haziran 2015 tarihlerinde yayınlanmış olması şartı aranıyor.

Makale konuları Kazakistan’a ilişkin ekonomi ve ticaret, kültür ve gelenek, tarih, turizm, çağdaş toplum konularında olması gerekiyor. Yarışmayı kazananlar için Kazakistan’a tur düzenlenecek. Tur esnasında Astana, Almatı ve Borovoe tatil merkezi ziyaretleri de olacak. Kazakistan ziyareti kapsamında ülkenin resmi kurum temsilcileri, bilim adamları ve gazetecilerle, kültür insanları ile çeşitli röportajlar ve görüşmeler yapılacak.
Kazakistan dışındaki yazılı, elektronik ve online basın temsilcileri de etkinliklere izleyebilecek.