Muş merkeze bağlı Kızılağaç beldesi ve grup köyleri, Enerji Nakil Hatlı (ENE) üzerindeki demir direk parçalarının çalınması nedeniyle karanlıkta kaldı.
Muş genelinde yaşanan elektrik kesintisinin nedeni belli oldu. Trafo merkezine düşen yıldırım, şehri karanlığa mahkum ederken 5 liralık hırsızlık köyleri karanlıkta bıraktı, elektrik kesintisi ile ilgili açıklamada bulundu.
Elektrik kesintisinin yeni Muş Devlet Hastanesi yanında bulunan trafo merkezi çıkışındaki fiberlerin parafadur çıkışlarına yıldırım düşmesi sonucu yaşandığını bildirildi.

22 KÖYDE ELEKTRİK YOK

VEDAŞ yetkililerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şöyle denildi: “Muş Merkez Kızılağaç Beldesi ve Grup Köylerini besleyen ENH üzerindeki 6 (altı) adet galvaniz cıvatalı demir direklerimizin parçaları çalınmış ve bu nedenle direklerimizin rüzgâr mukavemeti azalmıştır. Zayıflayan direklerin devrilmesi sonucunda birçok köyümüze enerji verememekteyiz. Arıza Bakım ve Onarım ekiplerimiz, köylerimize enerji verebilmek İçin çalışmalarım aralıksız Sürdürmektedir. Bu hırsızlıklara karşı oluşturduğumuz özel ekipler tarafından parçaları çalınan direkler sürekli onarılmasına rağmen onarım yapılan hatlarda dahi tekrardan parça hırsızlığı ile karşılaşmaktayız. Hırsızlar, direk parçalarını hurdacıya 5-10 TL’ye satmaktadır. Ancak bu direklerin her bir tanesinin onarımının Şirketimize maliyeti minimum 10–15 bin TL civarındadır. Onarım maliyeti bir tarafa köylerimizin 5 liralık hırsızlık nedeniyle karanlıkta kalmasını, halkımızın bu şekilde mağdur edilmesini anlamakta zorluk çekiyoruz.”