Bursa'da bir kişi, evine gelerek 'Sana 50 lira para ile kömür ve gıda yardımında bulunacağız' diyen kişilere inanınca evde ceketinin cebinde poşete sarılı 10 bin liradan oldu. A.M. isimli vatandaş, polis merkezine giderek kendisini soyanlardan şikayetçi oldu.

Osmangazi ilçesinde ikamet eden A.M.'nin yanına gelen kimliği henüz belirlenemeyen iki kişi, 'Sana 50 lira para ile gıda ve kömür yardımında bulunacağız.' dedi. Kendisine 100 lira verilen A.M., şüphelilere 50 lira para üstü vermek için ceketinin cebinden para aldı. Bir süre sonra şüphelilerin evden ayrılmasıyla ceketinin cebini kontrol eden A.M., cebinde poşete sarılı 10 bin liranın olmadığını farkedince Bursa Emniyet Müdürlüğü Bağlarbaşı Polis Merkezi Amirliği'nin yolunu tuttu. Olayla ilgili ifade veren A.M. şunları kaydetti: "Ceketimin cebinden 50 lira para üstü verdikten sonra aşağıda park halindeki arabanın yanına gelmemi istediler. Arabanın yanına gittim, şahıslardan birini beni aracın başında oyalarken diğeri evin içerisine girerek ceketimin cebinde bulunan 10 bin lirayı almış. Şüpheliler evden ayrıldıktan sonra hırsızlığı fark ettim. Evimden hırsızlık yapan iki kişiden de davacıyım."

HIRSIZLA GÖZ GÖZE GELDİ

Çekirge Polis Merkezi Amirliği'ne gelen M.K. de evinde uyuduğu esnada evine giren hırsızlık şüphelisiyle göz göze geldiğini söyledi. M.K., "Uyuduğum sırada oda kapısının açıldığını farkedince kalktım. 1,75 metre boylarında zayıf yapılı, kısa saçlı bir şahısla göz göze geldim. Şahsın geri dönerek odadan dışarı çıktığını gördüm. Evimde yaptığım kontrolde girişte fortmanto üzerinde bulunan çantamdan 500 lira paramın çalındığını farkettim." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Demirtaş Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden K.T. de 'Seni umreye götürelim' diyen kimliği belirsiz kişiye inanınca kolundaki altın bilezikten oldu. Ovaakça Mahallesi'nde meydana gelen olayda, K.T.'nin yanına gelen kimliği belirsiz kişi, "Umreye gidecek varsa yardım etmek istiyorum." dedi. Bu kişiye inanan K.T., kutsal topraklara gitmek için kolundaki altın bileziği şahsa verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan K.T., polis merkezine müracaat etti.