Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden 8 çocuk, 50 torun sahibi 87 yaşlarındaki Mehmet-Emine Ataman çifti, ilerlemiş yaşlarına rağmen gençlere örnek oldu. Yaşlı çift, çocukları, damadı ve geliniyle birlikte 4 katlı apartmanından güçlükle çıkarak Bahçelievler İlkokulu'na geldi. Oyunu kullandıktan sonra baston ve damadının yardımıyla güçlükle yürüyen Mehmet ve Emine Ataman çifti, merdivenden güçlükle indirilerek otomobile bindirildi.

Rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan Zonguldak Belediyesi'nden emekli Mehmet Ataman'ın damadı Orhan As, "Biraz zor getirdik. Çok zor getirdik. 4. kattan aşağı indirdik. Ama 'illaki de oyumu kullanmaya gideceğim' dedi. Biz de hatırını kırmadık. 50 tane torun var. Aile 80-90 kişi. Torunlarının sayısını bilmiyor. Sabah 07.00'den beri ayaktaydı. 'İlla gideceğim' diye beklemeye başladı. Belediye'den emekli tahsildar şefliği yaptı." dedi.

Eşi Emine Ataman ise şunları söyledi: "Biz bu yaşımızdayız. Allah hayırlısını versin. Vatandaşlık görevi önemli. Zor oldu ama evlatlarımızın sayesinde geldik. Allah herkese bizim kadar yaş versin. Çoluk çocuğumuz sağlıklı yaşasın."