Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlattıkları çalışmayla gençlerin turistik seyahatin dışında doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün illerdeki yaşıtlarının evlerine misafir olup, milli, manevi ve tarihi değerleri görme imkanına sahip olacağını söyledi.
     Gençlerin birbirlerini tanımasıyla ülkede istenen kardeşlik ortamının sağlanmaya çalışılacağını belirten Kılıç, şöyle konuştu:
     "Bu yıl 500 bin gencimizi seyahat ettirmeyi planlıyoruz. Bunlar turistik seyahatler olmayacak. Evlerin kapıları her bölgeden gelen gençlerimiz için açılacak. Gençlerimizin, yaşıtlarının evlerinde, onların aileleriyle buluşmalarını, birkaç günlüğüne ve birkaç geceliğine de olsa aynı sofrayı paylaşmalarını arzu ediyoruz."
    
     -"Kardeşlik bağları güçlenecek"-
    
     Kılıç, çalışmayla Doğu ve Güneydoğu'dan gelen gençlerin Karadeniz'deki illerde, yaşıtlarının evlerinde misafir olma imkanı bulacağını, böylece kardeşlik bağlarının kuvvetleneceğini ifade etti.
     Genç beyinlere ekilen tohumların gelecek adına çok daha büyük çınar ağaçlarının yetişmesine vesile olacağına inandığını belirten Kılıç, şöyle devam etti:
     "Karşılıklı ziyaretler ev ortamında gerçekleşecek. Bu sayede yabancılaşmanın önüne geçilecek. Farklılıkların zenginlik kaynağı olduğunu herkesten önce gençler fark edecek. Değişik aile ortamları, çeşitli duygu dünyaları ama bu farklılıklar içerisinde bizi bir araya getiren ve toparlayan unsurların ne kadar çok olduğu görülecek. Sofralar, çorbalar paylaşılacak. Gençlerimiz birlikte gezecekler. Gençler birbirlerine rehberlik edecek. Yaz boyu ve karne tatillerinde bu programlar devam edecek. Bu çalışmamız kurumsallaştıktan sonra da uzun yıllar daha devam edecek."
     Kılıç, gençler arasındaki kaynaşmanın, unutulması imkansız uzun soluklu dostlukların tohumlarının yeşermesine vesile olacağını, bu tanışmalar sayesinde kurulan arkadaşlıkların uzun yıllar yaşatılacağını, çocuklara ve torunlara aktarılacağını dile getirdi.
    
     -"Terör gençlerin geleceğini kararttı"-
    
     Kılıç, çözüm sürecinin yaşandığı Türkiye'de bu projenin çok anlamlı olacağını belirterek, şöyle devam etti:
     "Türkiye'nin geçtiği bu süreçte, bu kaynaşma çok güzel olacak. Gençlerimiz birlikte güçlü bir Türkiye'nin hayalini kuracak. Terör en çok gençleri vurdu. Terör gençlerin geleceğini kararttı. Terör gençlerin gelecek hayallerini karattı. Terör gençlerin iş bulma umudunu kararttı. Evlerini umutlarını söndürdü. Aile kurma ve yuva sahibi olma hayallerini yıktı. 30 yıl boyunca terör en büyük darbeyi gençlere vurdu."
     Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör ve terörle mücadeleyi üçüncü kuşakların yaşamaması için her şeyini ortaya koyduğuna dikkati çekti. Terörden en fazla zarar gören gençlerin, çözüm sürecine de en büyük katkıyı vereceğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     "Gençlerin inandığı çözüme ailelerin itiraz etmesi mümkün değil. Yeter ki gençler kamplaşmasın. Gençler kutuplaşmasın. Sırf siyasi başarı ya da başarısızlık uğruna sürece karşı koyan bir takım siyasi cereyanlar gençlerimizin zihinlerini karartmasın."