Zonguldak’ta Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çeşitli kurumlarda 4 ay süreyle çalıştırılmak üzere 500 geçici işçi alımı için başvuran 6 bin 652 kişi noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda noter huzurunda yapılan kuraya geçici iş başvurusunda bulunan vatandaşlar katıldı. Numaralı toplarla yapılan çekilişte ismi okunanlar 16 Şubat’ta görevlendirildikleri kamu kurumlarında 4 ay süreyle iş başı yapacak.

Bu arada programa katılan işsiz bir genç, kura çekimi yapan görevlilere tepki gösterdi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, daha önce aynı programla 522 kişiyi işe yerleştirdiklerini, ek olarak genel müdürlüğün isteği doğrultusunda 500 kişiyi daha işe yerleştireceklerini söyledi. Demirsu, “Bu kişiler ilimizde milli eğitim müdürlükleri, il özel idaresi, müftülüklerde, gençlik ve spor müdürlüğü ile belediyelerde çalıştırılacak. Bu işçilerin maaşlarını ve sigorta primlerini biz ödeyeceğiz. 4 aylık süreyle alım yapılıyor. Buradaki amaç uzun süre iş bulamayan 35 yaş üzeri erkekler, avantajlı grup dediğimiz kadınlarımız, terörle mücadelede yaralananlar, engelliler ve eski hükümlüler birinci listeden çekilecek. 500 kişilik alımla ilgili 6 bin 652 kişi başvurdu” dedi.