Kahramanmaraş’ta evlilik hazırlığı yapan 46 çift, nikah tarihlerini unutmamak için ay ve yılı 5 rakamından oluşan 5.5.2015 tarihini seçti. Gün boyu nikah sarayına akın eden çiftler, evlendirme dairesinin önünde yoğunluğa neden oldu.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat belediyesince, 5.5.2015 tarihine özel toplu nikah töreni düzenledi. Törende aralarında, geçen yıl Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğündeki patlamada şehit olan Başkomiser Mikdat Ataş’ın 29 yaşındaki oğlu Yusuf Özkan Ataş’ın da bulunduğu 46 çiftin nikahları kıyıldı. DSİ 20. Bölge Müdürlüğünde memur olan Ataş, 26 yaşındaki Tekstil Mühendisi Esma Kaynak ile hayatını birleştirdi.

Nikah sonrası gazetecilere duygularını anlatan şehit Ataş’ın eşi Niğmet Ataş, "İçimiz buruk, keşke babası da yanımızda olsaydı." dedi.

Genç çiftlerin nikahlarını kıyan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gelin ve damat adaylarına mutluluklar diledi. Aileleri tebrik eden Başkan Mahçiçek: "Evet bugün özel bir gün. 05.05.2015. Dolayısıyla hatırda kalınacak, unutulmayacak bir gün. Bir de tabi bugünün, bu güzelliğinin yanında 46 tane gencimizin nikah merasimi var. Onların mutluluğuna bugün ortak olmaya çalıştık. Biz dua ederiz, temenni ederiz ki bu 46 değil, bütün evliliklerini icra eden gençlerimiz hayat boyu mutlu olurlar." diye konuştu.