Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 56 yıldır bataklık olan alan, belediye tarafından parka dönüştürülüyor.

Akçakale’ye bağlı Sevimli Mahallesi Tilkili sokakta bulunan ve yıllardır bataklık olan, 2 metrekarelik alan belediye tarafından park alanı haline getiriliyor. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen 56 yıllık gölet, toprakla doldurularak yeşil alana çevrilecek.

Akçakale Belediye Başkan Abdulhakim Ayhan, yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Halk sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Sevimli mahallesi Tilkili sokakta bulunan gölet, sinek, sivri sine ve yaydığı kötü kokular ile sokak sakinlerimizin sağlığını adeta tehdit ediyor. Sokak sakinlerimizin isteği üzerine belediyemize bağlı kırsal hizmetler birimi tarafından yaklaşık 3 gündür dolgu çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Dolgu çalışmaları bittikten sonra toprakla doldurulan gölet parka dönüştürülerek sokak sakinlerimizin hizmetine sunacağız.”

Yapılan çalışmadan oldukça memnun olduklarını ifade eden Tilkili sakinleri ise, “1959 dan bu yana bu gölet kışın yağmur suyu ile dolup taşıyordu. Çocuklarımız için tehlike arz ediyordu. Yazın ise köy içi sivrisinekten geçilmiyordu. Sivrisinek pis koku mahallemiz oturulmayacak duruma geldi. Belediye Başkanı'mız burayı doldurup çocuk parkı yapacak. Mahalleri adına belediye başkanımıza teşekkür ederiz.” dedi.