Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde, 57. Alay Komutanı Şehit Piyade Yarbay Hüseyin Avni Bey’in torunu Hüseyin Naci Bintuğ Arıburun’a onur belgesi verildi. Törende duygulu anlar yaşandı.

Genel Kurmay Başkanlığı, ‘Türkiye Şehitlerini Anıyor’ programı kapsamında her hafta Çarşamba günü bir şehidin ailesine onur belgesi, anı objesi, rozet takdimi yapacak. İlk program, Çanakkale’de şehit düşen 57. Alay Komutanı Şehit Yarbay Hüseyin Avni Bey’in ailesiyle başladı. Tören, Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığı Şehitler Salonu’nda yapıldı. Sancağın yerini almasıyla başlayan tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal Marşı ile devam etti. Program, Korgeneral Necdet Tuna’nın takdiminin ardından Hüseyin Naci Bintuğ Arıburun’un konuşmasıyla devam etti.

Konuşurken duygulanan Arıburun, “Hepimizin gönlünü fethettiniz. Sağ olun var olun.” dedi. Arıburun, şehitler için hazırlanan anı kütüğüne şehit dedesinin künyesini çaktı.

Bu arada, ilk defa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki askerlerin üstünde sergilenen 16 Türk devletini temsil eden kıyafetlerin benzeri de Askeri Müze Komutanlığı'nda da bulunuyor.