Düzce’nin Gölyaka ilçesinin Çay köyünde ikamet eden Gedikli ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Devletten 3 ayda bir 720 lira ve yıllık 40 torba kömür yardımı alan aile, felçli baba ve 6 çocuğu ile hayata tutunmaya çalışıyor.

Gölyaka'ya bağlı Çay köyünde yaşayan 40 yaşındaki 6 çocuk babası Nejmi Gedikli'nin hayatı, 4 yıl önce işe gitmek için hazırlık yaparken birden kararmış.
Eşi Fadime Gedikli o gün yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sabah işe gidiyordu, birden düştü. Bende doktora götürdüm. Doktor felç olduğunu söyledi. 6 ay hastanede kaldı, fizik tedavi gördü. Doktor yapabileceğimiz bir şey yok, dedi. İşte o dur budur, yatakta yatıyor. Her şeyi zor, kaldırması işte tuvaleti yaptırması her şeyi zor. 6 çocuk var bu halde bakıyorum. En büyüğü 20 yaşında evli, Onun küçüğü 18 yaşında, 13 yaşında, 12 yaşında, 8 yaşında 4 yaşında. Üçü okula gidiyor. Biri evli, ikisi evde. Geçimimi komşuların verdiği ile geçiniyoruz, mağduruz. Yani ona bakmak çocuklara bakmak zor oluyor, sonuçta bir yardım eli bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Nejmi Gedikli, 4 yıl önce sabah kalkıp üstünü başını giydiğini, yevmiyeye gitmek için kapıdan çıkacağı sırada kapıya tutunduğunu ve yere düştüğünü, sol tarafını hissetmediğini, yıkıldığını, ölmek istediğini kaydederek şunları kaydetti: " Aklımın ucundan bile geçmezdi, böyle bunlar başımdan geçeceği. Hanım olmasa zaten ben bu duruma gelemezdim. Hanımdan Allah razı olsun, bir başkası olsaydı, kahrımı çekemezdi.”

17 yaşındaki Vural Gedikli de çok istemesine rağmen ekonomik şartlar elvermediği için liseye gidemediğini anlattı.

Anne İpek Gedikli ise şunları ifade etti: "Oğlum inşaatta çalışırken beyin kanaması geçirdi. Mağdurlar. Akşamdan sabaha yiyeceği ekmekleri yok desek anca. O yankı bu yankı bir yardım ederse, başka bir geliri yok.”