Adana, Talasemi ve Hemoglobinopatiler Bölgesel Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, ilk defa düzenledikleri bu toplantının sonbaharda Hatay ve Şanlıurfa'da devam edeceğini söyledi

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Başkent Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, Adana, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep illerinden katılım gösteren 150 hekim, talasemi ve hemoglobinopatilerin tedavisi konusunda bilgilendirildi. Başkent Üniversitesi Kışla Sağlık Yerleşkesi'nde sabah ve öğle oturumları şeklinde gerçekleştirilen bölgesel toplantıda Türkiye'deki hemoglobinopatilerin durumu, olgularla hemogram, hemoglobin elektroforezin yorumlanması, genetik danışma, prenatal tanı, talasemi ve orak hücreli anemide transfüzyon, talasemililerde demir birikiminin izlemi, demir şelasyonu, orak hücreli anemide serebrovasküler komplikasyonların önlemi ve yönetimi, transfüzyona bağımlı olmayan talasemilerin tanı ve izlemi, talasemi ve orak hücreli anemide kök hücre nakli konuları hakkında hekimlere bilgiler verildi.

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, bu yıl içerisinde bu programların devamı olarak hastalıkların ve taşıyıcılıkların yoğun olarak görüldüğü illerden Hatay ve Şanlıurfa'da da birer bölgesel toplantı düzenleme kararı alındığını bildirdi. Kılıç, sonbaharda gerçekleştirilmesi planlanan bölgesel toplantının hasta bebek doğumlarının önüne geçmede ve mevcut hastaların tedavilerine yönelik hizmetlerin sağlıklı bir şekilde verilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.