Bursa'nın Yıldırım ilçesinde henüz kimliği belirlenemeyen 6 kafadar, hırsızlık için girdikleri iki okulu adeta talan etti. Müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenler odası kapısını kıran şüpheliler, çalacak bir şey bulamayınca sadaka kutuları ile kantindeki çikolata ve bozuk paraları alıp kaçtı.

Nurettin Gülten Kutlucan İlkokul ve Ortaokulu'na sabah gelen okul idarecileri, 8 kapının kırık olduğunu gördü. Hırsızlık şoku yaşayan idareciler durumu 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak bildirdi. Yapılan incelemede okulun müdür odası, müdür yardımcıları, okul aile birliği odası, öğretmenler odası ve memur odasının kapılarının kırık olduğu belirlendi.

PARA BULAMAYINCA ÇİKOLATA ÇALDILAR
Kimlikleri henüz belirlenemeyen 6 şüphelinin para almak için girdikleri okulda bir şey bulamayınca kantindeki 15 adet çikolatayı çaldıkları ortaya çıktı. Okul kantin işletmecisi Eşref Kaya, "Bozuk paralarımız vardı, onları çalmışlar. Kapıyı kırmışlar. Fazla zayiatımız yok. 3-5 lira civarında paramız çalındı. 15 adet çikolatamız çalınmış. Girenin kim olduğunu bilmiyoruz. Daha önce böyle bir olay olmadı. üç yıldır okuldayım. Böyle bir hırsızlık olayı olmamıştı. Okulu talan etmişler, para aramışlar." dedi. Okulun güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alan polis ekipleri, zanlıların 6 kişi olduklarını belirledi. Faillerin yakalanması için Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken okulun öğrencileri de hırsızlık şokunu derinden yaşadı.

MÜDÜR ODASINDAKİ SADAKA KUTULARINI ÇALMIŞLAR
Yıldırım ilçesindeki Hasan Öztimur İlkokulu'nda da hırsızlık şoku yaşandı. Sabah saatlerinde okula gelen görevliler, bazı kapıların kırık olduğunu görünce durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yapılan incelemede müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenler odası kapılarını kıran şüphelilerin, 3 adet sadaka kutusunu çaldıkları ortaya çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okula giren hırsızların Nurettin Gülten Kutlucan İlkokulu'na giren 6 kişi olduğunu belirledi.