Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, SİNBAD: Öykü Anlatımı Yoluyla Erken Çocuklukta Anahtar Yeterliklerin Geliştirilmesi Yolculuğu Projesi'nin sunumunu Yunanistan'ın Katerini şehrinde yaptı.

Manavgat'ın da paydaşı olduğu Erasmus+ KA2 projesinin üçüncü çalışma toplantısı Yunanistan’ın Katerini şehrinde düzenlendi. Yunanistan'da yapılan toplantıya Muammer Sarıdemir, proje koordinatörü Hasan Biber ile projenin paydaşları olan Manavgat Anaokulundan okul öncesi öğretmeni Ayfer Yavuz ve Hayme Hatun Anaokulundan okul öncesi öğretmeni Hacer Merve Karakaş katıldı.

Katerini şehrinde 2 gün süren toplantıda öykü anlatımı tekniklerine dair atölye çalışmaları hakkında bilgilendirilme yapıldı. Üçüncü katılım toplantısına projenin paydaş ülkeleri Türkiye, İngiltere, Almanya, Litvanya, Hollanda ve ev sahibi Yunanistan katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, şu açıklamada bulundu: "Almanya koordinatörlüğünde İngiltere, Hollanda, Yunanistan ve Litvanya’dan ortaklarımızla birlikte okul öncesi eğitiminde yenilikçi ve yaratıcı bir yaklaşım olarak öykü anlatımı metodunu yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Şu ana kadar öykü anlatımı tekniklerini içeren bir eğitim paketi hazırlandı. Paydaş okullarda proje ve çalışmalarını tanıtan bilgilendirme toplantıları düzenlendi ve öğretmenlerin derslerinde kullanabilmeleri için 30 öyküden oluşan bir öykü koleksiyonu hazırlandı. Projenin web sitesi bitme aşamasında ve bundan sonraki süreçte e-öğrenme modülü geliştirilerek öğretmenlerin ve ilgilenenlerin kullanımına sunulacak. Ayrıca kısa bir süre içinde paydaş okullardaki öğretmenlerimize yönelik öykü anlatımı atölye çalışmaları düzenleyerek öğretmenlerimizi öğrencilerde anahtar yeterliklerin geliştirilmesi için sınıflarında öykü anlatımını kullanmaları için teşvik edeceğiz."

Bir sonraki toplantının Litvanya'da yapılacağı belirtildi.