Bebekken anemi hastalığı fark edilen 6 yaşındaki çocuk, uygun ilik nakli yapılmazsa hayatı tehlikeye girecek. İki haftada bir kan verilen küçük çocuğun annesi, "Hasan'a ilik nakli yapılmasını istiyoruz. Hayırsever vatandaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum." dedi.

Tekstil işçisi Ercan ile ev hanımı Sevilay Kuş çiftinin ikinci çocukları Hasan 6 yıl önce dünyaya geldi. Doğumundan 6 ay sonra grip olduğunda hastaneye götürülen minik Hasan’ın kontrollerinde kan değerlerinin düşük olduğu belirlendi. Bir başka hastanede yeniden kontrol edilen Hasan’a 6 aylıkken Akdeniz Anemisi (Talasemi Majör) teşhisi kondu. Minik Hasan’ın tedavisi süreci 6 aylıkken başladı. Onbeş günden bir kan verilen Hasan için aile her yola başvurdu ancak sonuç alamadı. İlik nakli yapılmadığında hayatını kaybedecek minik Hasan için anne, baba ve abisinde doku uyumu arandı ancak sonuç olumsuz çıktı.

Oğluna sürekli kan verildiğini anlatan anne Kuş, şunları kaydetti: “Hasan grip olmuştu 6 aylık iken. Hastalığı o zaman öğrendik. Kan oranları düşmüştü. Doktor, dudaklarından bile kanın çekildiğini söyledi. Allah muhafaza dişetlerinde de kan çekilseydi çocuğu kaybedebileceğimizi söylediler. Tahliller yapıldıktan hemen sonra kan verildi. Çocuğumun Akdeniz Anemisi olduğunu o zaman öğrendik. O günden bu yana sürekli kan veriliyor. Hasan'a ilik nakli yapılmasını istiyoruz. Hayırsever vatandaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum.”

Dede Cemal Kuş da yetkililere seslenerek kendilerine yardım etmesini istedi. Dede Kuş, yaşadıkları süreci şöyle anlattı: “Gerçekten çok üzüntü yaşıyoruz. İnternette araştırma yaptığımızda eğer ilik nakli olmazsa 15-16 yaşa kadar ömür biçildiğini gördük. Bu evde hiç huzur yok. Anne babası da bizde perişan haldeyiz. Devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Türkiye’de ilik bankası çok küçük bir çapta bulunuyor. Uygun iliğin yurtdışında bulunabileceği söyleniyor ama ben emekliyim, oğlum ise asgari ücretle çalışıyor.”

Hastalıkla mücadeleye bebekken başlayan ve şimdi 6 yaşında olan Hasan'ın en büyük isteği ise arkadaşlarıyla birlikte koşa koşa oynamak. Küçük Hasan, “Kan almak istemiyorum, ilik nakli olmak istiyorum.” diyerek yardım istedi.