Ağrı'da yaşayan 4 çocuklu Levent ailesi, doğum sırasında yapılan hata sonrasında özürlü olarak doğan çocukları için devletten yardım bekliyor.

Hamur ilçesinde üç yıl önce yaşanan doğum sırasındaki olayla ilgili olarak Cihan'a konuşan Anne Şefika Levent, şunları anlattı: “Muhammet Üvey’se hamile olduğumun dokuzuncu ayı idi. Hastaneye gittim. Orada bir doktor, bir hemşire, bir de ebe vardı. Hemşire, iğneyi bile yapamıyordu. Bu benim doğumuma girdi. 5 saat sancı çektim. Sezaryan ile doğuma almadılar. Eşim doktora gidip kızdı, onun zoruyla doktor beni bu hastaneden çıkardı. Daha sonra gelen ambulansla Ağrı Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Ben olanları baygın olduğum için hatırlamıyorum. İlk hatırladığım şey Hamur hastanesinde doğum odasında eşimin kucağında sedyeye alındığım. Ağrı'ya gittiğimde bir dakikada çocuk doğdu, beş dakikada doğum odasından çıktım. Doğduktan sonra oğlumu hiç göstermediler. Zorla çocuğumu görmeye gittim. 12 gün sonra çocuğumu gördüm. Sekiz gün normal odada çocuğuma baktım. O gün bugündür Erzurum’dayız. Onun orda bile tedavisi yok. Nöbet geçiriyordu doğduktan 3 ay sonra ameliyat oldu. Doktorlar ameliyat yapmaktan korkuyorlardı. Doktorlardan biri, çocuk bölümünde başhekim olan bir doktor ameliyat yapmayı kabul etti. Ameliyat etsen de çocuk ölmüş dedi etmesen de ölmüş dedi. Dört buçuk saat süren bir beyin ameliyatına alındı. Ameliyattan sonra 12 gün yine hastanede kaldı.”

Devletten destek istediğini söyleyen anne, çocuğun yutma sorunu olduğu için ömür boyu bir mama ile besleneceğini dile getirdi. Anne Levent, mamanın olmaması durumunda çocuğun yaşamayıp daha da beter olacağından endişe duyarak, çocuğun tedavisinin yapılmasını ve 3 yıldır çalışamayan eşine de iş istedi.

MAHKEME BAŞVURULARI “AVUKATINIZ YOK”GEREKÇESİYLE REDDEDİLDİ

Eşiyle birlikte özürlü çocuğuna bakma ugraşı veren baba İlcan Levent de doğum sırasında yaşanan hata nedeniyle mahkemeye başvurduklarını, fakat başvurularının ‘avukatınız yok’ gerekçesiyle reddedildiğini söyledi. Levent, bir arkadaşının desteğiyle Anayasa Mahkemesi'ne dahi başvurduklarını ifade etti. Çocuğu ile ilgili durum konusunda, hangi doktora gidiyorsak yüzde yüz doğum hatası dediklerini ama bu devlet, bu mahkemenin nasıl bunları suçlamıyor olduğunu anlamadığını ifade eden baba Levent, “İş konusunda da torpil ile olanı değil biraz da garibanını düşünsün. Biz de onların çocuğuyuz.” şekline konuştu.