Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Karakaya yöyü yakınlarında faaliyet gösteren bir maden ocağında çalışan 80 işçi, yaklaşık 7 aydır maaş alamadıklarını belirterek iş bırakma eylemi yaptı.

Kömür ve krom maden ocaklarının bulunduğu özel şirkette çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları için çalışmayı durdurduklarını belirtti. İşverenin ücretleri ödeme konusunda kendilerini sürekli oyaladığını ileri süren işçiler, evlerine ekmek dahi götüremediklerini anlattı. 7 aydır paralarını alamadıklarını ve perişan bir durumda olduklarını ifade eden işçiler, yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını istediler..

İşverenlerinin, 'şu gün paranızı vereceğim, yok pazartesi vereceğim, salı günü vereceğim' diyerek oyaladığını belirten işçiler, " Ay bitiyor, aylar geçiyor yok. Çok mağdur durumdayız. Evlerimizin kiralarını veremiyoruz. Elektriklerimiz borçtan dolayı kesildi. Sağdan soldan borç para bulup hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Biz bu Türkiye'nin vatandaşı değil miyiz? 7 aydır paralarımızı alamadığımız için psikolojimiz de bozuldu." ifadelerini kullandı.

Çalıştıkları şirketin önünde toplanan işçiler, 2 günden bu yana işi durdurduklarını ifade ederek, ‘İşçiyiz hakkımızı istiyoruz', 'Başbakanımızı yanımızda görmek istiyoruz', 'Vur vur inlesin Başbakan dinlesin' sloganı attılar. İşçiler maaşları ödenene kadar eyleme devam edeceklerini kaydetti.