Konya’da 7 çocuk sahibi Ramazan(40) ve Kezban Çimen(35) çifti, evliliklerinin 17.’nci yılında gelin ve damatlık giydi. Kaçarak evlendikleri için düğün yapamadıklarını ve bu yüzden gelinlik giyemediği anlatan Kezban Çimen, göz yaşları içerisinde mutluluğunu yaşadı.

Ramazan ve Kezban Çimen çiftinin İbrahim(15), Kadiriye(14), Tuğbanur(13), Can Atakan(10), Doğukan(9), Tuğçenaz(7), Songül(3) isimlerinde tam 7 çocuğu var. Kaçarak evlendikleri için düğün yapamadıklarını anlatan 7 çocuk annesi Kezban Çimen “Yıllardır gelinlik giymeyi hayal ediyordum. Sanki hiç 17 yıl geçmemiş gibi mutluyum” sözleriyle duygularını ifade etti.

Ailelerinin razı gelmemesi nedeniyle kaçarak evlenen Çimen çifti, 7 çocuğuyla birlikte düğün yaptı. Maddi imkansızlıklar ve sağlık sorunları nedeniyle zor günler yaşayan aileye yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği ve gönüllüleri, Çimen çifti için mütevazi bir düğün organizasyonu yaptı.

'SANKİ 17 YIL GEÇMEMİŞ GİBİ MUTLUYUM'

Dünya Kadınlar Günü’nde 17 yıldır hasretini çektiği gelinliğini giyen Kezban Çimen, 7 çocuğuyla birlikte düğününü yaptı. Duygulanarak göz yaşlarını tutamayan gelin Çimen şunları söyledi: “Eşimle kaçarak evlendiğimiz için gelinlik giyemedim. Gelin olmanın nasıl bir duygu olduğunu 7 çocuğum da olsa 17 seneden sonra şimdi anlıyorum. Çok güzel, hoş bir duygu. Sanki 17 sene geçmemiş gibi. Eşimden Allah razı olsun, o da çok iyi bir insan.”

AYŞE ABLAMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Damat Ramazan Çimen adeta şokta olduğunu aktararak şu sözlerle duygularını dile getirdi: “İyi bir gün olacağını düşünüyordum ama bu kadar güzel olacağını sanmamıştım. Çok heyecanlıyım, eşimin mutluluğu benim mutluluğum. Eşimle 17 yıl acı – tatlı çok şey paylaştık. Kezban ‘Gelinlik giyemedin’ diye devamlı kendine sıkıntı yapıyordu. Ben de böyle bir düğün yapmayı çok istiyordum ama yapamadık, 7 çocuktan sonra böyle bir imkanımız olmadı. Allah bugüne nasip etti. Kimse Yok Mu Derneği’nden, Ayşe abladan, misafirlerimizden herkesten Allah razı olsun.”

AİLENİN AYŞE ABLASI, KİMSE YOK MU GÖNÜLLÜLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi’nin halkla ilişkiler birimi olarak, derneğe kayıtlı ailelere ziyaretlerde bulunduğunu anlatan Ayşe Yiğit, Çimen ailesine de bir gün ziyarette bulunmuş. 7 çocuklu ailenin maddi sorunlarının yanı sıra Kezban Hanım’ın ruhsal problemlerle de boğuştuğunu anlatan Ayşe Yiğit, “Kezban Hanımın ruhsal sorunları vardı. Kaçarak evlenmiş ve 7 çocuk sahibi. Çok genç ve sıcak kanlı bir insan. Birbirimizle çok yakın arkadaş olduk. Ramazan Bey, eşinin sağlık probleminden dolayı evi bırakıp gidemiyor, bu yüzden bir işte çalışamıyor.” dedi.

Kezban’ın ruhsal sorunlarını aşması için gerekli tedavilerin yanı sıra onunla arkadaşlık yaptığı anlatan Ayşe Yiğit, Kezban’ın ciddi psikolojik sorun yaşadığı bir gece kendisini aradığını söyleyerek şunları anlattı: “Geç bir vakitte Kezban beni arayıp yanına çağırmıştı. Gece vakti sokaklarda dolaştık, konuştuk. Muhabbet ederken bana bir sırrını verdi: “Ben kaçarak evlendim, düğünüm yapılmadı, gelinlik giyemedim. Hep içimde bir ukde kaldı. Benim için öyle bir şey yaparsanız çok mutlu olurum.” dedi. Ben de konuyu dernek müdürüme açtım. Gönüllü ve bağışçılarımızın desteğiyle düğün organize ettik.”

Ailenin maddi sıkıntılarından dolayı evlerindeki eşyaların da yenilendiğini aktaran Yiğit şunları söyledi: “Evin boyanması ve mobilya verilmesi, çocuklara kıyafetler ve çocuk odası gibi derneğimizin katkıları oldu. Ailenin aşama aşama moralleri düzeldi ve mutlu oldular. Son olarak bugün Dünya Kadınlar Günü’ne denk getirerek bir düğün yapıyoruz. 7 çocuk annesi bir gelinin düğününü yapıyoruz.”