Gaziantep İslahiye'deki evinden 17 Şubat günü ayrılan ve bir daha haber alınamayan Ali Hümaz,(22) Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye kasabası sınırları içinde yol kenarında ölü bulundu.
Yol kenarında ateşli silahla öldürülmüş halde bulunan gencin vücudunda ilk belirlemelere göre 14 el ateşli silah yarası olduğu tespit edildi. 22 yaşındaki gencin cinayet zanlısının veya zanlılarının yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı.
Olay Merkez Cevdetiye kasabası sınırları içerisinde yol kenarında bir erkek cesedi olduğunu gören çobanlar jandarmaya haber vermesi ile ortaya çıktı. Jandarma, bölgeye şerit çekerek güvenlik önlemi aldı. Üzerinde kimliğini tespit edebilecek herhangi bir belge ve bilgi bulunmayan 20­-25 yaşlarındaki gencin yapılan ilk incelemede, başında ve vücudunun çeşitli bölgelerinde 13­-14 adet ateşli silah yarası tespit edildi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından ceset kesin ölüm sebebinin tespiti amacı ile Adana Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.
Buluntu cesedin kimlik çalışmalarına ve olayın fail yada faillerinin tespit ve yakalanması çalışmalarına devam eden jandarma, yakın zaman içinde kaybolan şahısların fotoğraflarından yapılan araştırmada 17 Şubat 2015 günü saat 23.00'dan itibaren kayıp olan oğlunun cesedini babası Mustafa Hümaz teşhis etti.
Jandarma ekiplerince, cinayeti işleyen fail yada faillerin tespiti ile ilgili inceleme ve araştırmalara devam ettiği bildirildi.