Samsun'da geçen hafta LPG'li aracın yanması sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili açıklama yapan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, kazaya LPG'nin değil benzinin neden olduğunu söyledi.

MMO Samsun Şube Başkanı Gürkan, düzenlediği basın toplantısında, kaza sonrası yapılan haberlerde 'LPG'li araç patladı' şeklinde söylentilerin doğruyu yansıtmadığını, tam tersine araçlara takılan ve standartlara uygun olan LPG tanklarının güvenli olduğunu söyledi. Gürkan, "Kazanın LPG tankının patlaması sonucu değil, aracın benzin deposunun ve benzinin tutuşmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Yönetmeliklere uygun LPG yakıt dönüşümü yapılmış araçlarımız en az benzinli ve motorinli araçlarımız kadar güvenlidir." dedi.

Gürkan, "7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak uzman makine mühendislerinden oluşan ekibimiz yerinde incelemeler yaptı. Bu incelemeler sonucunda kamuoyunda bilinenin aksine, söz konusu trafik kazasındaki yangının LPG yakıt tankının patlamasından kaynaklanmadığı, aracın benzin deposunun ve benzinin tutuşmasından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızı sizler aracılığı ile bilgilendirmek istiyoruz. Yasal mevzuata ve yönetmeliklere uygun LPG yakıt dönüşümü yapılmış araçlarımız en az benzinli ve motorinli araçlarımız kadar güvenlidir." diye konuştu.