Fatih Üniversitesi'nin geleneksel hale getirdiği '7 Kıta 7 Renk Kültür Festivali'ne sayılı günler kaldı. Üniversitede eğitim gören 120 farklı ülkeden bin 800 uluslararası öğrencinin buluştuğu festivalde, dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veriliyor.

12 Mayıs Salı günü üniversitenin Büyükçekmece kampüsünde başlayacak olan organizasyonda öğrenciler 3 gün boyunca ülke kültürlerini ve lezzetlerini tanıtacak. Ülke danslarının, yarışma ve çok sayıda aktivitenin yapılacağı festivale, yurt dışından çok sayıda önemli konuk katılacak. Ayrıca çeşitli isimlere kültür ve sanata katkılarından dolayı ödüller verilecek.

Kıtaların kardeşliğini simgeleyen festival; dünya halkları, kültürleri, inanışları, renkleri ve yaşamları tek bir çatı altında buluşturuyor. Ortak paylaşımların olacağı organizasyonda, kendi ülkelerinin yöresel kıyafetleriyle kendi bayraklarının çatısı altında buluşan 7 kıtanın öğrencileri, ülkelerinin danslarıyla da izleyenleri coşturacak. 7 kıta ve 7 renkten öğrenciler, kendi kültürlerini tanıtan unsurlarıyla, yemekleriyle ve danslarıyla ziyaretçilere güzel anlar yaşatacak. Festival alanında kurulacak stantlarda öğrenciler, ülkelerinin kültürlerini tanıtıcı yöresel yemek ve eşyalarını da sergileyecek.