Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi 2'nci sokak'ta 9 katlı Karacaoğlan Apartmanı'nda oturan Latif ve Nedret Kaya çiftinin 4'üncü çocukları olan Mehmet Kaya, binanın asansörüne sıkışarak feci şekilde hayatını kaybetti.

Seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Latif Kaya yaklaşık 10 gün önce Karacaoğlan apartmanına taşındı. Kuran kursundan dönen Mehmet Kaya 9 Temmuz günü 3'üncü kattaki evine gitmek için tek başına asansöre bindi.

Bu sırada Mehmet'in ayağı asansör kabiniyle duvar arasındaki 7 santimetrelik boşluğa girdi. Mehmet Kaya'nın asansörde sıkıştığını bilmeyen bir bina sakini o sırada asansörü 7'inci kata çağırdı. Küçük Mehmet asansöre sıkışık vaziyette 7'nci kata kadar sürüklenirken çığlıkları apartmanı sardı.

Mehmet'in kabin ile duvar arasında kanlar içerisinde bulan bina sakinleri yardım istedi. Büyükşehir Belediyesine ait itfaye ekipleri ile 112 Acil Servis ekipleri Mehmet'i çıkarmak için seferber oldu. Ağır yaralı olarak asansörden çıkarılan Mehmet Kaya hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, küçük Mehmet'in sıkıştığı asansörün onarılması için yetkililerin geçtiğimiz aylarda bina sakinlerini uyardığı ortaya çıktı. Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Çelik, Mehmet Kaya'nın kabin boşluğuna sıkışarak hayatını kaybettiği olayda asansörü yapan firmanın ihmalinin olduğunu söyledi. Çelik, "Olayın meydana geldiği Karacaoğlan Apartmanı'na 7 ay önce yasal uyarı asıldı. Geçtiğimiz günlerde yeni asansör kabininin bina yönetimi tarafından siparişi verilmiş. Yeni asansör büyük gelince de asansör firması küçültme yoluna gitmiş. Küçültme esnasında kabin ile kapılar arasında 7 santimlik boşluk oluşmuş. Küçük çocuğun ayağı bu boşluğa sıkışmış, üst kattan asansör çağrılınca da üzücü durum ortaya çıkmış" dedi.

Küçük Mehmet'in güçlükle ayakta duran annesi Nedret Kaya evinde taziyeleri kabul ederken, taşındıklarında asansörün bozuk olduğunu duyduklarını söyledi. Kaya, "Ben ne diyeyim ciğerim yanmış. Buraya 1 hafta oldu taşınalı,asansörün bozuk olduğunu biliyorduk. Sorumlular ortaya çıkıp cezalarını çeksinler. Cezalarını çeksinler, kimsenin canı yanmasın. Bu yıl birinci sınıfı bitirmiş ikinci sınıfa geçmişti. Oğlum camiye gitmişti, Kuran kursuna, oradan dönüyordu" dedi.

Dedesi Şahabettin Kaya ise, "Bu olayın sorumlusu kimse yargının önüne çıksın cezasını çeksin" dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılırken, bina yöneticisinin gözaltına alındığı sevk edildiği savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.