Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan 7 yaşındaki ilkokul birinci sınıf öğrencisi İlker D., bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan D., yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kaza sonrası olay yerinden kaçtığı iddia edilen sürücü kısa süre sonra gözaltına alındı.

Kaza, Kefken-Kerpe karayolu üzerinde meydana geldi. Kandıra Işıklar mevkiinde evine yakın bir noktada oynayan İlker D., iddialara göre karşıdan karşıya geçerken plakası ve sürücüsünün adı öğrenilemeyen hususi bir araç kendisine çarptı. Çarpan sürücü paniğe kapılarak durmadan yoluna devam etti. Yaralı çocuk ise çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 acil ekipleri tarafından alınarak Kandıra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada ağır yaralanan Turan ve Bilge D. çiftinin 4 çocuğundan biri olan Mehmet Akif İlkokulu 1. sınıf öğrencisi İlker D., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kazadan kısa bir süre sonra araç sürücüsü gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, 7 yaşında hayata veda eden İlker D. Kandıra Yeşil Camii'de kılınacak ikindi namazı sonrası Kandıra’da toprağa verilecek.