Artvin'de Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkların sergilendiği 'kurban pazarı' yavaş yavaş hareketleniyor. Pazarın en renkli simalarından biri ise 70 yaşındaki besici Nihat Yılmaz.

50 yıldır bu işi yapan ve kurbanlıklarını her yıl Artvin’deki canlı hayvan pazarına getiren besici Nihat Yılmaz, mesleğinin besicilik olduğunu ve bu işi yaparak dört çocuk büyüttüğünü anlattı. Yusufeli'nin Avcılar köyünde (Kahnes) besi hayvanlarını yetiştiren, besici, 10 büyükbaş hayvanıyla, Artvin'de canlı hayvan pazarına geldiğini söyledi.

AK Partili olduğunu, ancak hükümetin çiftçiye değer vermediğini ifade eden Yılmaz,
“Ya abi, büyük ticaret yapan holdinglere hak tanıyor." eleştirisinde bulundu. Yılmaz, “Geçen sene etin kilosu 25 TL idi, bu yıl 40 TL. Alıcılar fiyatları yüksek buluyor keşke fiyatlar ucuz olsa, onlar da rahat rahat alma imkanı bulsa, ibadetlerini rahat rahat yerine getirse, biz besiciler de gerçek hak ettiğimiz değeri alsak. Köyden buraya hayvanlarımı getirmek için nakliye parası verdim, yer parası verdim. Bir çadırım var, burada kalıyorum." dedi.

300-350 kg ağırlığındaki düvelerini pazara getiren Yılmaz, 4 bin 750 TL ile 5 bin 250 arasında değişen fiyatlarla satıyor.