Yusuf Doğan (70), bir süre önce odun kırarken sağ gözüne odun parçası çarpması üzerine sağ gözü ciddi bir yara alarak görme özelliğini kaybetti. Elbistan Devlet Hastanesi Göz Polikliniği’ne başvuran yaşlı adam, burada göz doktoru Opr. Dr. Sezer Helvacı’nın tedavi amaçlı operasyon girişimini kabul etti. 1,5 saat süren ameliyat sonrası takılan protez göz bebeği ile hastanın gözü yeniden görme yeteneğini kazandı.


Konu ile ilgili bilgi veren Göz Dr. Sezer Helvacı, "Yusuf Doğan’ın sağ gözüne 1,5 yıl önce odun çarpmış. Gözü delinmiş ve iris dediğimiz gözün renkli kısmını ve görmemizi sağlayan doğal lensini travma sonucu yitirmiş ve görmez olmuş. Malatya Tıp Fakültesi’nde ameliyat olmuş. Biz kendisine kayıp iris ve lens dokusunu 'skleral fiksasyonlu aniridi lensi' dediğimiz lensle tek ameliyatta yapay iris ve lens olarak gözünün içine dikişle tutturduk. Böylece hasta hem görme fonksiyonunu geri kazandı hem sağlıklı bir görme için gerekli olan iris dokusu protez olarak göz içine konulmuş oldu hem de gözü kozmetik olarak çok daha güzel bir görünüme kavuştu. Bana güvenerek aniridi lensini temin eden hastane yönetimine teşekkür ederim." dedi.

Elbistan Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyon sonunda hasta, göz doktoru Opr. Dr. Sezer Helvacı’yı ziyaret etti ve memnuniyetini dile getirdi.