Bursa'nın Osmangazi ilçesinde pencereden girdikleri evden 700 bin liralık ziynet eşyası ve para çalan zanlılar adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerin çatıdan bacaya ip sarkıtıp balkondan eve girdikleri, uzun süre uğraşmalarına rağmen açamadıkları çelik kasayı 5. kattan aşağıya atıp, bir barakaya götürerek açtıkları ortaya çıktı.

Kükürtlü Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişi veya kişiler, geçen Pazartesi günü, önceden keşif yaptıkları N.K.'nin evine gelerek kapıyı tornavida ile açmak istediler. Kapının açılmaması üzerine ayrılan şüpheliler, bir gün sonra aynı eve yeniden geldi. Bu kez, dairenin bulunduğu binanın 5. katındaki çatının bacasına ip sarkıtan şüpheliler, balkondan inerek, pencereyi tornavida ile açtı. Yatak odasındaki dolapta bulunan çelik kasayı fark eden hırsızlar, uzun süre uğraşmalarına rağmen kasayı açamadı. Yakalanma riskini de gözönünde bulunduran şüpheliler, bu kez çelik kasayı 5. kattan aşağıya attı.Parçalanmayan kasayı alıp Beşyol Mahallesi'ndeki barakaya götüren şüpheliler, kasadaki 700 bin liralık ziynet ve parayı aldı.

Ev sahibi, yatak odasındaki gömme dolap içindeki çelik kasanın yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, daire içinden parmak izi tespiti yapıp hırsızların belirlenmesi için çalışma başlattı.

OTEL ODASINDAN ATLARKEN KOLLARI KIRILDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, N.K.'nin evinden çalınan altınlardan bir bölümünün Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi'ndeki bir kuyumcuya götürüldüğü bilgisine ulaştı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kuyumcuya operasyon düzenledi. Yapılan çalışmada çalınan altınların büyük bölümü ele geçirildi.

Çevredeki güvenlik kameralarını analiz eden polisler, çalıntı altınların satışına 'hırsızlık' suçundan kaydı bulunan Ö.F.D. ve A.Ş. isimli şüphelilerin sattığını belirledi. Çekirge Meydanı'nda bir otelde konakladığı tespit edilen Ö.F.D.'nin yakalanması için operasyon düzenlendi. Polislerin geldiğini gören Ö.F.D. kaldığı odanın kapısını arkadan kilitleyerek pencereden atlayıp kaçmak isterken yere düşerek kolunu kırdı. Gözaltına alınan zanlı önce hastaneye götürülerek kolu alçıya aldırıldı.

HASTANEDE YATAN BABASINI ZİYARET GİDİNCE YAKALANDI

Ö.F.D.'nin suç ortağı olduğu ileri sürülen 29 yaşındaki A.Ş.'nin babasının hastanede tedavi gördüğünü tespit eden polis ekipleri, şüphelinin yakalanması için harekete geçti. Şüpheli A.Ş., hasta olan babasını ziyarete gelirken, ekipler tarafından gözaltına alındı.

Emniyet müdürlüğünde sorgulamaları tamamlanan iki zanlı adliyeye sevk edildi. Ö.F.D., kolları sargılı şekilde emniyetten çıkarılırken diğer şüpheli A.Ş. ise sürekli zafer işareti yaptı. Şüpheli A.Ş., kendisini görüntüleyen gazetecilere 'Çek abi, çek' demesi dikkat çekti. Olayla ilgili iki kişinin ise arandığı belirtildi.