Bursa'nın Osmangazi ilçesinde penceresinden girdiği evden 700 bin liralık ziynet eşyası ve para çalan zanlı, yerini tespit eden polis ekiplerinden kaçmak isterken otel odasından atladı. Kolu kırılan soygun olayı zanlısı, polis merkezi yerine hastaneye götürüldü.

Kükürtlü Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişi veya kişiler, önceki gün N.K.'nin evde bulunmadığı bir sırada PVC percereyi tornavida ile açıp içeri girdi. Dairenin giriş kapısına arkadan güvenlik zincirini de takan hırsızlar, yatak odasında bulunan gömme dolap içindeki çelik kasada saklanan değeri 700 bin lira olan altın, mücevher ve paraları alarak girdikleri pencereden kaçtı. Saat 17.00 sıralarında eve gelen N.K. anahtarıyla açtığı kapının arkasında güvenlik zinciri takılı olduğunu görünce zorlayarak açtığı kapıdan içeriye girdiğinde evinin dağınık olduğunu gördü. Yaptığı araştırmada yatak odasındaki gömme dolap içindeki çelik kasada sakladığı altın, mücevher ve paraların yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, daire içinden parmak izi tespiti yapıp hırsızların belirlenmesi için çalışma başlattı.

OTEL ODASINDAN ATLAYINCA KOLUNU KIRDI

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, N.K.'nin evinden çalınan altınlardan bir bölümünün Kapalı Çarşı'daki bir kuyumcuya satıldığını tespit etti. Çevredeki güvenlik kameralarını analiz eden polisler, çalıntı altınları 'hırsızlık' suçundan kaydı bulunan Ö.F.D. ve A.Ş. isimli şüphelilerin sattığını belirledi. Çekirge Meydanı'nda bir otelde konakladığı tespit edilen Ö.F.D.'nin yakalanması için polis operasyon başlattı. Polislerin geldiğini gören Ö.F.D. kaldığı odanın kapısını arkadan kilitleyerek pencereden atlayıp kaçmak isterken yere düşerek kolunu kırdı. Gözaltına alınan zanlı önce hastaneye götürüldü. Hırsızlık olayına karışan A.Ş. ise evinde uyuduğu sırada Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Polis, 600 bin liralık ziynet eşyası ve paraya el koyarken 100 bin liranın bulunması için soruşturma başlattı. İki şüpheli sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilecek. Bu arada, çalıntı altın aldığı iddia edilen kuyumcu hakkında da 'Hırsızlık malını satın almak' suçundan işlem yapıldığı duyuruldu.