Serbest muhasebeci ve mali müşavir Hayber Erkoç, 76 yaşında tezsiz yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlamanın sevincini yaşadı.

Selçuk Üniversitesi ile Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) arasında yaklaşık 2 yıl önce imzalanan ve oda üyelerine tezsiz yüksek lisans eğitimi imkânı tanıyan iş birliği anlaşması çerçevesinde tezsiz yüksek lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Hayber Erkoç'a mezuniyet belgesini Rektör Gökbel ve SMMMO Başkanı İsmail Turan takdim etti. Düzenlenen törende kep atarak mezuniyet sevincini yaşayan 76 yaşındaki Hayber Erkoç, eğitimin yaşı olmadığını herkese gösterdi.

'ÇALIŞMAYI VE ÖĞRENMEYİ ÇOK SEVERİM'

1963 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra mesleğini yapmaya başladığını söyleyen serbest muhasebeci ve mali müşavir Hayber Erkoç, "Daha öncesinde de bağımsız denetçi kursununu tamamlayarak sertifikamı almıştım. Tezsiz yüksek lisans derslerini ve seminerini tamamladıktan sonra mezun oldum. İlkokuldan başlayarak okul hayatım boyunca başarılı bir öğrenciydim. Sürekli yeni bir şeyler öğrenmeyi ve kendimi geliştirmeyi hayatım boyunca düstur edindim. Çalışmayı, öğrenmeyi çok severim ve asla yorulmam. Gençlere güçleri yettiği sürece çalışmalarını öneriyorum. Bu süreçte önlerine çıkacak çeşitli zorluklar onları yıldırmasın ve mücadeleyi bırakmasınlar. Öğrenmenin yaşı yoktur ve bu tamamen kişiyle ilgilidir. Üniversiteyle odamızın işbirliği yapması üyeler için büyük bir avantajdır. Benim bu yaştan sonra belki hiç işime yaramayacak ama ben katıldım ve hocalarımızın da desteğiyle belgemi aldım. 2003 yılında oda başkanımız tarafından meslekteki 40. yıl belgemi de aldım. Artık dinlenmek ve torunlarımla vakit geçirmek istiyorum. Ben meslek hayatım boyunca elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu mesleği yapacakların ve yapmak isteyenlerin de ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını ancak bu şekilde başarılı olacaklarını düşünüyorum." dedi.

'HAYBER AMCA, YAŞAM BOYU EĞİTİME ÖRNEKTİR'

Selçuk Üniversitesi olarak kurum ve kuruluşlarla ortak yürütülen çalışmalara önem verdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'yla ortak çok ciddi projeler yürüttük ve yürütmeyi sürdürüyoruz. Biz üniversite olarak yaşam boyu eğitime ve öğrenime çok önem veriyoruz. Aramızda bulunan 76 yaşında olup, eğitim ve öğrenim hayatına son vermeyerek yaşam boyu eğitim-öğretim anlayışımıza bir örnek olan, bu davranışıyla bizlere de öğrenmenin yaşı olmadığını gösteren Hayber amcaya saygılarımı sunuyor ve kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Mezuniyet törenin ardından mezun olan 65 arkadaşıyla toplu fotoğraf çektiren Hayber Erkoç, arkadaşlarının ve törene katılanların tebriklerini kabul etti.