Erzurum'un Yakutiye ilçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarından 3 yıllık eğitimlerini tamamlayan 77 erkek hafız Ulu Cami'de cuma namazı öncesi düzenlenen icazet töreniyle diplomalarını aldı.

Geçen hafta binbir hatim duasıyla manevi bir ziyafet yaşayan Erzurum Ulu Cami, bugün de Kur'an bülbülleriyle, unutulmaz bir gün yaşadı. Erzurum'da hafızlıklarını tamamlayan 77 erkek hafız törenle icazet alıp, cübbe giyip, sarık taktı.

Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Müftüsü Hasan Çınar, Yakutiye ilçe Müftüsü Osman Yazıcı ile binlerce vatandaş törene katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan icazet töreninde hafızlar sembolik olarak sınava tabi tutuldu. Müftü Yazıcı, kurumlarına bağlı 40 Kur'an kursundan bu yıl 39'u bayan 116 hafızın mezun olduğunu ifade etti. Yazıcı, hafızlardan Kur'an-i bir hayat sürmelerini ve Kur'an-ı rehber edinip ona göre yaşamalarını isteyerek, "Hafızlarımızdan Kur'an-ı anlayıp ona göre yaşamalarını istiyoruz." dedi.

İcazet duası yapan İl Müftüsü Hasan Çınar ise hafızlığın tek başına anlam ifade etmediğinin, "Medrese usulü ders okumaya devam etmelisiniz. Allah'ın kelamını öğrenip, günlük hayatınıza tatbik etmelisiniz. Yoksa sadece hafızlık size yetmez." diye konuştu.

Müftü Çınar yarın (cumartesi) saat 13.30'da da Yenişehir AVM Kültür Merkezi'nde 39 bayan hafız için tören düzenleneceğini de hatırlattı. Tören sonunda hafızlara çeşitli hediyeler sunuldu.