Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden batı illerine taşınan 79 kilo 780 gram esrar ile 20 kg 500 gram eroin maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı.

Sokak satıcıları, uyuşturucu madde bulunduran, kullanan ve ticaretini yapan şahıslara yönelik çalışmalar yapan Kayseri polisi, Kayseri-Malatya D-300 karayolu üzerinde uygulama yaptı. Malatya istikametinden gelen ve polisi görünce geri dönen Adıyaman plakalı araç takibe alındı. Tomarza ilçesi istikametine kaçan araç, yapılan araştırmalarda Sakaltutan köyü yakınlarında çamura saplanmış ve terk edilmiş vaziyette bulundu.

Kahramanmaraş plakalı başka bir araç da bölgede görülerek takibe alındı. ‘Dur’ ihtarına uymayan bu araç da kaçtı. Kovalamaca sonucu Pınarbaşı ilçesi girişinde durdurulan araç içerisinde H.C. ve B.E. isimli şahıslar yakalandı. Araçta yapılan aramada 53 kilo 600 gram esrar maddesi olduğu değerlendirilen madde ele geçirildi.

Diğer terk edilmiş vaziyette bulunan araç çevresinde yapılan araştırmalarda da tarla içerisinde telefon direği dibine gizlenmiş vaziyette daralı ağırlığı 21 kilo 580 gram olan ve yine Tomarza ilçesi istikametine bulunan akaryakıt istasyonuna tahmini 400 metre mesafeye atılı vaziyette siyah renkli naylon poşet içerisinde 4 kilo 600 gram olmak üzere iki olayda toplam daralı ağırlıkları 79 kilo 780 gram gelen esrar maddesi ele geçirildi.

Gözaltına alınan H.C. ve B.E., 'uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan haklarında düzenlenen soruşturma evrakı ile çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

20,5 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ, 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Kayseri polisi, yine doğudan batı illerine nakledilmeye çalışılan 20 kilo 556 gram eroin maddesi ile kaçak sigara ele geçirdi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bir ihbarı değerlendirerek uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik operasyon yaptı. Erzurum ve Antalya plakalı araçlar takibe alındı. Kayseri-Sivas Karayolu üzerinde oluşturulan kontrol noktasında durdurulan araçlarda yapılan aramada toplam 580 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Antalya plakalı araçta ise sağ ve sol ön koltuğun ön kısmı paspas altına yapılmış özel bölmelere gizlenmiş daralı ağırlığı 20 kilo 556 gram eroin maddesi bulundu.

Gözaltına alınan E.K. ve N.Ü., haklarında düzenlenen 'uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçlamasıyla tutuklandı.