Karşıyaka Belediyesi, kadına uygulanan şiddete 'dur' demek için 8 bin kadına türkü söyletti. Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi de 5 bin kadından oluşan kaşık korosu ile bu coşkuya ortak oldu. Kadının sesini Türkiye'ye duyuran iki ilçe, canlı bağlantı ile eş zamanlı olarak ritim tuttu, türkü söyledi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, Bostanlı Pazaryeri'nde gerçekleştirildi. Erken saatlerden itibaren alanı dolduran kadınlar, ellerinde dövizler ve pankartlarla, hem 8 Mart'ı kutladı hem de kadına yönelik şiddeti protesto etti. TRT sanatçısı Saime Cantürk'ün öncülüğünde oluşturulan 8 bin kişilik koro, 17 farklı türküyü hep bir ağızdan seslendirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar da şarkılara eşlik etti. Alanı dolduran kadınlara karanfil dağıtıldı.

BİR DALDA İKİ KİRAZ

Karşıyakalı kadınların 8 Mart coşkusuna Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi de ortak oldu. Kadınlar Günü için 5 bin kadının katılımıyla kaşık korosu oluşturan Muratpaşa Belediyesi ile canlı bağlantı yapıldı. Karşıyaka ve Muratpaşa'daki kadınlar, eş zamanlı olarak 'Bir dalda iki kiraz' şarkısını seslendirdi. Kadının sesini Türkiye'ye duyuran iki ilçenin belediye başkanları da kadının toplumdaki yerinin geliştirilmesi ve şiddetin durdurulmasına yönelik mesajlar verdi.

ANALARIMIZIN GÖZYAŞLARI YAĞMUR OLARAK ÜZERİMİZE YAĞIYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Türkiye'de kadın olmak zor. Bugün analarımızın gözyaşları yağmur olarak üzerimize yağıyor. Gözyaşlarının akmaması ve kadınlarımızın yaşamın her alanında bizlerle beraber, yan yana omuz omuza olması için çalışıyoruz. Kadın ve erkeğin eşit olamayacağını söyleyenler bilsinler ki; bizim kadınımız hep yanımızdadır. Emek mücadelesi veren ve yaşamı şekillendiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum." dedi.

KADINIMIZIN MEŞREBİ VE FITRATI EŞİTLİKTİR

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da "Bizim kadınımızın meşrebi ve fıtratı eşitliktir, kardeşliktir, barıştır. İzmir ve Antalya'dan böylesi önemli bir mesaj verdiğimiz için mutluyuz. Tüm Türkiye'yi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." diye konuştu. Bostanlı Pazaryeri'ndeki etkinlik, bilinen ve sevilen türkülerin hep bir ağızdan söylenmesi ile devam etti.

Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yüzlerce balonu Karşıyaka İskelesi'nden gökyüzüne uçurdu. Kadınlar daha sonra Çarşı içinde yürüyüş yaptı. Karşıyaka Belediyesi'nin mahalle merkezlerine ve sivil toplum örgütlerine üye olan yüzlerce kadın da 8 Mart için ritim grubu oluşturdu. Belediye binası önünden başlayarak çarşı içi ve sahil boyunca ellerindeki çalgılarla ritim tutan Karşıyakalı kadınlar, vatandaşlardan ilgi gördü.