Batman’ın Sason ilçesinde, aralarında başka siyasi parti yöneticilerinin de bulunduğu 8 bin kişi, bilgileri dışında AK Parti’ye üye yapılmış.
Bilgileri dışında AK Parti’ye üye yapılan vatandaşlar, ilçe cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunarak tepki gösterdi. Vatandaşlar, AK Parti teşkilatının kendilerini hangi şekilde üye yaptığını ve kimlik bilgilerine nasıl ulaşıldığının ortaya çıkmasını istiyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sason ilçe yöneticisi Nizamettin Güzel, yaptığı açıklamada, kendisinin de haberi olmadan AK Parti üyesi yapıldığını ifade etti. Güzel, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de haberleri olmadan AK Parti’ye üye yapıldığını belirtti. Bu parti yöneticilerinden 14 kişiden 9’unun AK Partiye üye yapıldığını belirten Güzel, “Bu yöneticilerimizin AK Parti’den istifa etmeleri ve suç duyurusunda bulunmaları için dilekçelerini bizzat ben hazırladım. Ben de bundan bir hafta önce öğrendim. Benim haberim olmadan 2007 yılında beni üye yapmışlar. Sason’da toplam 8 bin kişiyi partilerine üye yapmışlar. Bu sayıdan en fazla 500 kişi üyedir. Bizim partimizde yönetici olduğu halde AK Parti’ye üye yapılmış. Bu konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ben konu ile ilgilenen savcı ile görüştüm. Kendisi bunun bir suç olduğunu söyledi. Bunu yapanlara gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Bir çok insan sisteme girmesini bilmediği için bu durumdan habersiz. Biz buraya gelen vatandaşlara yardımcı olup bilgilendiriyoruz.” diye konuştu.

Kendisinin haberi olmadan AK Parti’ye üye yapıldığını söyleyen Bahattin Yıldız ise herhangi bir siyasi partiye olmadığını ve haberi olmadan AK Parti’ye üye yapıldığını kaydetti. Öğrenci olan Yusuf Çelik de hiçbir şeyden haberi olmadığını ve AK Parti’ye üye yapıldığını belirterek, "Pis işlere alet edilmek istemiyorum." dedi. Turgay Çelik isimli vatandaş da konuya ilişkin gerekli yasal işlemleri başlattığını belirterek, sorumluların bulunmasını istedi.

"BİZİ AK PARTİ’YE KİM, NASIL ÜYE YAPTI?"

Mahfuz Özcan isimli vatandaş, kendilerini kimin nasıl bu partiye üye yaptığını merak ettiklerini aktararak, bu işin peşini bırakmayacaklarını bildirdi. Bu arada, bilgileri dışında AK Parti’ye üye yapılan vatandaşlar önce İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü'ne giderek istifa dilekçesi verdi, daha sonra da cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulundu. Günde ortalama 10 kişinin bu işlemleri gerçekleştirdiği öğrenildi.

İlçe Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan vatandaşlar, AK Parti teşkilatının kendilerini hangi şekilde üye yaptığını ve kimlik bilgilerine nasıl ulaşıldığının ortaya çıkmasını istiyor.