Turgut Özal Üniversitesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünün 22. yılı nedeniyle anma programı düzenledi. Eski devlet bakanlarının da katıldığı programda ayrıca Turgut Özal’ın siyasi ve düşünce hayatını anlatan bir de tiyatro oyunu oynandı.

Törene, Devlet eski Bakanı Ali Bozer, 21 ve 22. dönem milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdülkadir Şengül ve davetliler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş yaptı. Yalçıntaş, Turgut Özal Üniversitesi ile ilgili görüşlerini paylaşarak, “Allah razı olsun bu üniversiteyi kuranlar, geliştirenler, bu hale getirenlerden. Daha kampüse girerken çok değişik bir üniversiteyle karşılaştığımızı anlamış bulunuyoruz, tebrik ediyorum. Burada okuyan genç kardeşlerimi de şanslı olarak görüyorum. Turgut Abi'ye yakışır bir müessese olmuş, işittiğime göre daha da gelişecekmiş.” ifadelerini kullandı.

Merhum Turgut Özal ile ilgili düşüncelerini de aktaran Yalçıntaş, “Avrupalıların da ileri sürdüğü gibi 20. asrın son bölümünde yani Cumhuriyet döneminde pek çok Türkiye üzerine düşünen yazan tanıyanlar Turgut Abi'yi ‘Atatürk’ten sonra Türkiye’de en hacimli en önemli ve en doğru değişimler yapan, yeni bir nefes getiren, yeni bir ufuk açan insan’ diye tanımlıyor.” diye konuştu. Nevzat Yalçıntaş Turgut Özal Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ‘Türkiye’yi yükselten yıllar isimli bir kitap da hediye etti.

“BİZE TURGUT ÖZAL GİBİ İNSANLAR LAZIM“

Yalçıntaş’ın ardından konuşan Ali Bozer de toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederek, “Aranızda bulunmakla, hem Özal’ı bir kez daha hissetmek, yaşamak fırsatı buldum hem de onu sevenlerle beraber oldum. Benim için Özal her yönüyle mükemmel bir liderdi.” dedi.

"TURGUT ÖZAL KÜRT ASILLI CUMHURBAŞKANIMIZDIR"

Şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler de programı çok dikkatle takip ettiğini kaydederek şunları söyledi : "Burada Turgut Özal Üniversitesi’nde Turgut Özal’ı çok büyük bir gururla, huzurla ve rahmetle anıyorum. Bütün Türkiye bilmelidir. Turgut Özal Kürt asıllı bir cumhurbaşkanımızdır. Bugün Türkiye çok büyük tehlikelerle karşı karşıya. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyenler ayrı bir Kürtlük duygusuyla ortaya çıkmaktadırlar. Milletin huzurunda ‘bir Kürt cumhurbaşkanı olsa ne olur’ diye bir takım ilaveler sıralamaktadırlar. 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal Kürt'tür. Bu millet ona cumhurbaşkanlığı makamını verdi. Katiyen ayırmadı. O da devleti, milleti bölmeden çağdaş medeniyet seviyesine yükseltmek için çok büyük gayretler sarf etti. Bize Turgut Özal gibi insanlar lazım."

TURGUT ÖZAL'IN HAYATI, TİYATRO OYUNUYLA SAHNELENDİ

Turgut Özal’ı anlatan deneme yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Jobeps dergisi Turgut Özal Özel Sayısı'nda emeği geçenlere plaketleri verildi. ‘Daha sonra Turgut Özal Değişim Dönüşüm’ kitabını hazırlayanlara hediyeleri verildi. Programın sonunda Turgut Özal’ın siyasi ve düşünce hayatından kesitler tiyatro oyunuyla sahnelendi.