Muğla'nın Fethiye ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Fethiye Şehir Stadyumunda kadınlara özel program gerçekleştirilecek. O gün şehir stadyumunda Fethiyespor ile Ümraniyespor arasında oynanacak karşılaşmanın girişi de kadınlara ücretsiz olacak.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi, ilçede gün boyunca etkinlikler düzenleyecek. Çeşitli sürprizlerin olacağı gün Fethiyespor takımı da kadınlara destek olmak için kolları sıvadı. Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, Fethiyespor-Ümraniyespor maçına tüm bayanları davet ederek, stadın o gün bayanlara ücretsiz olacağını söyledi.

Öztürk, stadyumda birçok sürprizin olacağını da kaydetti. Öztürk, "Pazar günü Fethiye İlçe Stadyumu'nda oynayacağımız Ümraniyespor maçında Fethiye'de faaliyet gösteren tüm kadın birliklerine çalışmalarını paylaşmaları, seslerini duyurmaları için yer vereceğiz. Beşkaza Meydanı'nda düzenlenecek Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreninin ardından saat 12.30'da Fethiye İlçe Stadyumu'nda hep birlikte el ele, yürek yüreğe, omuz omuza duracağız. Pazar günü kadınlarımızın haklarını kazanmak ve korumak için verdikleri onurlu mücadeleyi destekleyen, 'Kadına Şiddete Hayır' diyen herkesi stadyuma bekliyoruz." dedi.

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Kader Şarlak da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla Kadın Meclisi olarak saat 11.30’da Atatürk anıtına çelenk koyacaklarını açıkladı. Kadın Meclisi olarak Fethiye Şehir Stadyumu'nda yerlerini alacaklarını kaydeden Şarlak, Ümraniyespor maçında Fethiyespor'un yanında olacaklarını ifade etti. Şarlak, "Bunun ardından sağlıklı beslenmeyle ilgili FBKM’de konferans düzenleyeceğiz. Burada moderatörlüğü Dr. Banu Mumcu yapacak." şeklinde konuştu.