Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 2014 Mayıs ayında sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yazdığı bir yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla geçen hafta Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifadeye çağırılan 13 yaşındaki U.R.E., çocuk psikiyatrisi servisinden rapor aldı. Hastane çıkışında konuşan babası İ.E., "8 yaşındaki kızım da oğlumun paylaşımına yorum yapmış, 'Helal olsun abi' demiş. Bakalım ona ne zaman gelecekler?" diyerek tepki gösterdi.

Savcılık, ifadenin ardından U.R.E.'yi, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Servisi'nden rapor isteyerek serbest bırakmıştı. U.R.E, bugün sabah saatlerinde babası ve annesiyle hastaneye gitti. Babası, raporun hastane tarafından savcılığa gönderileceğini söyledi. İlköğretim 7. sınıf öğrencisi oğlu U.R.E.'nin, Facebook'ta geçen yıl mayıs ayında yazdığı bir yazı sebebiyle ifadesinin alındığını belirten İ.E., "8 yaşında bir de kızım var. Bunun arkasından onu bekliyoruz. Oğlumun yorumunun altına o da yorum yapmış, 'Helal olsun abi' demiş. Bakalım ona ne zaman gelecekler?" ifadelerini kullandı.

Yorum yapmaktan kaçınan ve üzgün olduğu gözlenen anne G.U. ise çocuğuna sarılarak destek oldu. U.R.E., muayeneden sonra anne ve babasıyla birlikte Ayvalık'a döndü.