Gaziantep'te evinin önünde oynayan 8 yaşındaki Pınar Keklik, nereden geldiği henüz belirlenemeyen 'yorgun mermi' diye adlandırılan kurşunun kalbine sağlanması sonucu hayatını kaybetti.

Olay Barış Mahallesi'nde bulunan Kırıcı Geçit'te meydana geldi. Celal Doğan İlkokulu öğrencisi olan Pınar Keklik, elindeki çöp poşetini sokağın başındaki konteynere bıraktı. Daha sonra da evlerinin karşısında sandalyede oturan babaannesi Ümmühan Keklik'in kucağına oturarak oynamaya başladı. Ancak saniyeler sonra göğsünde bir acı hisseden Keklik, acılar içerisinde yere yığıldı. Ne olduğunu anlayamayan mahalle sakinleri 8 yaşındaki Keklik'i en yakın özel hastaneye kaldırdı. Burada küçük kız çocuğunun göğsüne kurşun sağlandığı tespit edildi. Keklik, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından anne Sibel Keklik ve aile yakınları sinir krizleri geçirdi. Keklik'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, emniyet ekipleri de olayın yaşandığı sokakta incelemelerde bulundu. Kurşunun nereden geldiği tespit etmeye çalışan polisler, çevrede düğün kutlamalarıyla ilgili de geniş bir çalışma başlattı.

Torunu kucağında fenalaşan Ümmühan Keklik'in de ifadesini alarak olayı dinleyen polisler, kurşunun çıktığı silahı bulmaya çalışıyor.