Bursa’da engelli kızı ile kirada yaşayan Neşe Özdivrik, tam 8 senedir bağırsakları dışarıda yaşam savaşı veriyor. Devlet hastanelerinde ameliyatı yapılmayan acılı kadının özel hastanelerde ameliyat olabilmesi için ise 40 bin lira gerekiyor. Kendisine bir şey olursa kızının sokakta kalmasından korkan Özdivrik, hayırseverlerden yardım istiyor.

4 sene önce eşini kaybeden Özdivrik, 34 yaşında spastik engelli kızı Nil ile birlikte kirada yaşıyor. 2005 yılında kolon ameliyatı olduğunu belirten Özdivrik, hastalığı ile ilgili şu bilgileri verdi: “İlk ameliyatta 20 santim kesti yaptılar. Bir sene bağırsaklarım dışarıda kaldı, sonra içeri aldılar, bir yıl geçmeden tekrar patladı. 8 senedir bağırsaklarım dışarıda geziyorum. 8 senedir çalmadığım kapı kalmadı. Ameliyat olmazsam artık bünyem kaldırmıyor. Gece gündüz hastanelere gidiyorum. Devlet hastanelerinin hepsine gittim. Fakat doktorlar, ‘biz seni ameliyat edemeyiz, daha büyük, tam teşekküllü hastanelerde olman gerek’ diyorlar. Ben de özel hastanelere gidiyorum, 40 bin lira masraf çıkartıyorlar. Ben o parayı nerede bulayım. Ben annemden kalan 700 lira ile, yetim maaşı ile geçiniyorum. Engelli kızım var, kiramı, elektrik, su paramı bile ödeyemeyen bir bayanım, nasıl o parayı öderim?”

“ENGELLİ KIZIM SOKAKLARDA KALMASIN, NE OLUR YARDIM EDİN”

Ameliyatı için hayırseverlerden yardım isteyen Özdivrik, şöyle konuştu: "Önce Allah’tan sonra Allah’ını seven herkesten yardım istiyorum. Bana bugün yardım edecekler ama o yardımlar ahirette kendilerine dönecek. Bana yaptıkları yardımı Allah onlara bin katıyla geri versin, sıkıntı göstermesin. Bu dünyada da ahrette de yaptıkları yardımlar karşılarına altın tabaklarda sunulsun. Ameliyatım için yardım etsinler. Engelli çocuğum sokaklarda kalmasın. Benim evim yok, kimsem yok. Kiracıyım çocuğum sokaklarda kalır, ne olursunuz yardım edin. Yavrumun sokaklarda kalmaması lazım. Şimdi bile bizi kimse gözetmiyor, kimse elimizden tutmuyor, bütün kapılar yüzümüze kapanıyor, rica ediyorum.”

"ANNEME BİR ŞEY OLACAK DİYE KORKUYORUM"

Spastik engelli Nil ise annesinin ölmesinden korktuğunu belirtti. Nil, "Annem ölürse ben sokakta kalacağım. Ne babam var, ne ağabeyim var, ne ablam var, sokakta kalırım. Anneme yardım edin, annem ameliyat olsun istiyorum." diye konuştu.

Neşe Özdivrik'in komşusu Necla Çetin de yardım istedi. Çetin, "Çok zorluklar yaşıyor. Yardımına koşuyoruz ama ne olur yardım etsinler, ameliyat olsun. Engelli kızı korkuyor. Rahatsızlanınca paniğe kapılıyor. Annesine bir şey olursa ne yapacak. Biz iyi kötü sahip çıkarız ama anne başka, annesine yardım etsinler.” ifadelerini kullandı.