Mersin merkez Toroslar Belediyesi bir hızarcı tarafından odun yapılmak üzere Adana'dan getirtilen ve 800 yıllık olduğu tahmin edilen zeytin ağacını alarak bir parka dikimini yaptı. Kurumak üzere iken sahip çıkılan zeytin ağacının filizlenmesi umutları artırdı.

Parka dikimi yapılan 800 yıllık zeytin ağacının önünde gazetecilere açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, doğanın dengesinin bozulmaması için ellerinden gelen mücadeleyi yaptıklarını belirtti.

Söz konusu zeytin ağacını bir hızarın önünde gördüklerini ifade eden Tuna, "Mersin'in tarihinden bile eski olan bu zeytin ağacı kökünü hızarcı arkadaşımıza rica ettik ve bize kendileri bağışladılar. Bu işin uzmanları kökün 800 yıllık olduğunu söylüyor. Bu ağacı uzmanların eşliğinde oradan alarak vinç yardımı ile parkımıza ektik. Yaklaşık bir ay oldu. Filiz attı kökü tuttu. Bu ağaç burada sembolik bir değer taşıyacak. Herkes gelip belki de bunun etrafında fotoğraf çektirecek böyle bir değeri yaşatmanın mutluluğu içindeyiz" diye konuştu.

Ağacın yaklaşık 4 ton ağırlığında olduğunu ifade eden Tuna, "Kurumasın diye etrafını tenisle çevirdik nemli olması için. Kök salma ilacı da veriyoruz." dedi.