Antalya'da 30 Mart yerel seçimlerinden sonra yönetime gelen AK Partili Belediye Başkanı Menderes Türel geçici görevlendirme ile en uzak ilçelere gönderdiği personeli, istemedikleri halde bu noktalara atadı. Farklı siyasi görüşlere mensup olduğu gerekçesiyle yapılan 'sürgünlere' sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri tepki gösterdi. Yapılan uygulamayı sürgün ve tecrit olarak tanımlayan TÜMBELSEN Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt, 82 çalışanın atamasına ilişkin bölge idare mahkemesine başvurduklarını açıkladı. Hazırladıkları dilekçeyi mahkemeye sunan Karakurt ve belediye çalışanları, hukuki yollardan tüm haklarını arayacaklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in çalışanların seslerini duymak istemediğini ve yanlış uygulamalarda ısrarcı olduğuna değinen Karakurt, bunu bir akıl tutulması olduğunu dile getirdi. Bundan sonraki süreçte Türel'in muhatabının mahkemeler olacağını sözlerine ekledi. Karakurt, açıklamasında, "Bu usulsüz, keyfi ve siyasi gerekçelerle yapılan atama ve tayinlerle anayasadan, yasalardan ve uluslararası hukuktan doğan en doğal insan hakları bile askıya alındı. Kutsal sayılan aileye saygı ve bütünlüğünün korunması yok sayıldı." ifadelerine yer verdi.

Bu tür uygulamaların dünyanın 3. sınıf ülkelerinde bile görülmediğini belirten Karakurt, bunların Orta Çağ'dan kalma insanlık dışı muamele olduğunu anlattı. Daha önce belediye tarafından yapılan görevlendirmelerin hukuku aykırı bulunarak mahkeme tarafında iptal edildiğini hatırlattı.

Atamalar yapılırken belediye meclisinden çıkarılan yönetmeliğe dahi uyulmadığını aktaran Karakurt, "Yönetmelikte belirtilen meslek grubuna ait personel sayısından daha fazlası aynı yere atandı. Bu listeyi cezalandıracakları kişi sayısına göre hazırladıkları anlaşılıyor." dedi. Bu görevlendirme ve atamalardan dolayı vatandaşa sağlıklı hizmet verilemediğini belitti. Buna rağmen yanlışta ısrarcı olunmasının anlaşılamadığını söyledi.

Yapılan açıklamaların ardından işçiler ve sendika temsilcileri hazırladıkları itiraz dilekçesini avukat eşliğinde Antalya Bölge İdare Mahkemesine sundu. Belediye işçilerinin hukuk mücadelesine sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler de destek verdi.